Зі свинини пропоную зробити смачну та ситну страву разом з овочами. Готується воно просто і підходить до будь-якого гарніру – картоплі, рису, макаронів, каш. Апетитна тушкована свинина з помідорами на сковороді є ароматною підливою з насиченим смаком.
Інгредієнти
- Свинина: 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Помідори: 3 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Вода: 150 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Приправа для свинини: 1 ст. ложка
- Цукор: 0,5 чайної ложки
Приготування
Ось потрібні продукти для тушкованого м'яса. Свинину промиваємо, овочі очищаємо.
М'ясо перекладаємо на обробну поверхню та нарізаємо невеликими порційними шматочками.
Щоб сіль, перець та борошно рівномірно розподілилися в процесі приготування на м'ясних шматочках, попередньо ми кладемо дані інгредієнти в поліетиленовий мішечок. Зав'язуємо і добре трясемо.
У сковороді добре розігріваємо олію. Додаємо м'ясні шматочки та обсмажуємо їх на сильному вогні до появи легкого рум'янцю. У процесі підсипаємо приправу м'яса.
Поки обсмажується м'ясо, натираємо моркву та подрібнюємо шматочками цибулю. Овочі додаємо до свинини на сковороду та продовжуємо обсмажування протягом 5 хвилин.
На помідорах робимо хрестоподібні надрізи, заливаємо на 2 хвилини окропом, потім обдаємо крижаною водою і легко знімаємо шкірку. Нарізаємо шматочками помідори і відправляємо на сковороду до інгредієнтів.
Якщо у вас кислі помідори, то киньте на сковороду трохи цукру. За потребою склад страви солимо. Вливаємо кип'ячену воду.
Сковороду накриваємо кришкою, встановлюємо невеликий вогонь на плиті. Гасимо свинину з помідорами 30-35 хвилин, іноді перемішуємо.
Смачна та соковита свинина з помідорами приготувалася. Приємного для всіх апетиту!