Замочити шматочки свинини для приготування смачного домашнього шашлику можна у різних маринадах. Цього разу я використовувала кефір разом із нарізкою з цибулі. Забігаючи наперед, скажу, що шашлик зі свинини на кефірі вийшов ніжним і дуже смачним. Готувала я його у сковороді гриль-газ, але можна такий шашлик запекти і в духовці, і на мангалі.
Як основний інгредієнт я взяла свинячу лопатку, підійде і окіст, і шия.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г (м'якоть)
- Кефір: 0,5 ст.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
Приготування
Підготуємо для рецепту потрібні продукти. Домашній шашлик зі свинини я готувала на дерев'яних шпажках. За півгодини до нанизування м'ясних шматочків їх потрібно буде витримати у теплій воді.
Перед реалізацією рецепту м'ясо промиваємо та обсушуємо. Свинину викладаємо на обробну поверхню та нарізаємо у формі середніх за розміром кубиків. Нарізку поміщаємо в миску.
Цибулину подрібнюємо півкільцями. Цибулеві смужки поміщаємо до м'яса.
М'ясо приправляємо до смаку сіллю, кидаємо порцію приправи для шашлику. Можна, до речі, використовувати спеції окремо (перець мелений, паприку). Вміст миски переминаємо руками.
М'ясну заготовку для шашлику заливаємо кефіром.
Добре перемішуємо інгредієнти. Миску затягуємо харчовою плівкою та прибираємо на полицю холодильника для маринування мінімум на годину.
Насаджуємо свинячі шматочки на дерев'яні шпажки. Поміщаємо на ґрати сковороди гриль-газ.
Сковороду гриль-газ накриваємо кришкою, не забувши влити на дно склянку води. Стомлюємо шашлик зі свинини 30 хвилин.
Шашлик із свинини на кефірі приготувався. Соковиті м'ясні шматочки негайно подаємо до столу, доповнивши соусом. Частуйтесь!