Щоб урізноманітнити смак звичних щілин, пропоную включити до складу інгредієнтів консервовану білу квасолю. Варити такі щі з консервованою квасолею та свіжою капустою можна на будь-якому м'ясному бульйоні. Я взяла куряче м'ясо (підійдуть будь-які частини птиці). Щи виходять апетитними, ситними. Запропонувати їх на стіл найкраще зі сметаною.
Інгредієнти
- Курка: 300 г (будь-які частини)
- Вода: 1,5 л
- Картопля: 2-3 шт.
- Капуста: 250 г (свіжа)
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 3 столові ложки
- Паста томатна: 1 чайна ложка
- Квасоля біла консервована: 4 столові ложки
- Лист лавровий: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для варіння смачних щей.
Промиваємо куряче м'ясо. Перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і варимо до повної готовності. М'ясо витягаємо з каструлі. Коли воно охолоне, наріжемо шматочками і повернемо знову в каструлю. Бульйон, що вийшов, солимо за смаком.
Очищаємо картоплю та нарізаємо її у формі брусочків. Перекладаємо в бульйон. Відразу нарізаємо тонкими смужками капусту. Переправляємо капустяну нарізку слідом за картоплею в каструлю. Картоплю та капусту варимо майже до готовності.
Паралельно займемося овочами. Морквину подрібнюємо теркою. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками.
Заготівлю з овочів перекладаємо на сковороду в розігріту олію. Пасеруємо хвилини 3, потім додаємо томатну пасту і продовжуємо обсмажувати ще 3-4 хвилини.
І картопля, і капуста приготувалися. Додаємо в каструлю промиту консервовану квасолю.
Слідом за квасолею до щи додаємо пасерований овочевий склад.
Щи з квасолею проварюємо ще хвилини зо дві. Наприкінці приготування суп перчимо. Додаємо лавровий лист. Я урізноманітнювала щі з квасолею ще нарізкою зі свіжої зелені.
Апетитні щі з консервованою квасолею готові. Подаємо їх зі сметаною чи майонезом. Приємного та ситного перекушування!