Щи зі свіжої капусти з куркою

Обіднє меню, як правило, включає першу гарячу страву – суп. «Довгожителем» серед супів є домашні борщ. На Русі ця страва вважалася основною стравою, яку вживали практично щодня. Щі зі свіжої капусти до сьогоднішнього дня користуються заслуженою гастрономічною популярністю.

Обіднє меню, як правило, включає першу гарячу страву – суп. «Довгожителем» серед супів є домашні борщ. На Русі ця страва вважалася основною стравою, яку вживали практично щодня. Щі зі свіжої капусти до сьогоднішнього дня користуються заслуженою гастрономічною популярністю. Приготувати наваристі борщ можна по-різному, використовуючи різноманітні інгредієнти. Але базовий склад продуктів залишається традиційним та обов'язковим: капуста, спеції, зелень, сметана під час подачі.

Наш варіант рецепту – це щи зі свіжою білокачанною капустою на основі курячого бульйону. Розширюйте свої кулінарні горизонти та готуйте із задоволенням!

Інгредієнти

  • Курка: 400 г (будь-яка частина)
  • Вода: 2,5 л
  • Капуста білокачанна: 400 г (свіжа)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Помідори: 1 шт.
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Картопля: 2-3 шт.
  • Цибуля зелена: 4-5 пір'я
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для смачних домашніх щей з курки та свіжої білокачанної капусти готуємо потрібні інгредієнти. Для варіння курячого бульйону — основи щей — можна взяти будь-яку частину птиці: спинку, грудку, стегна, стегенця тощо.

Куряче м'ясо промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою. Варимо курятину до готовності. З курячого бульйону, що вийшов, м'ясо витягаємо. Бульйон приправляємо до смаку сіллю.

З білокачанної капусти видаляємо верхні листочки. Тонко шаткуємо капусту. Капустяну нарізку відправляємо в курячий бульйон.

Очищаємо картоплю. Нарізаємо її у формі брусків. Перекладаємо подрібнену картоплю до капусти.

Поки готуються капуста та картопля, займемося овочами. Очищену морквину натираємо, а цибулю нарізаємо шматочками.

Наливаємо в сковороду олію, прогріваємо її. Морквяну стружку та цибульну нарізку перекладаємо у прогріту олію. Пасеруємо до м'якості.

Промиваємо свіжий помідор. Натираємо його без шкірки. Помідорну масу викладаємо у сковороду. Продовжуємо томити ще 5 хвилин.

Капуста та картопля практично готові.

Доповнюємо їх овочевим пасеруванням. Варимо ще хвилин 7. Також нарізаємо остигле куряче м'ясо, відправляємо курячі шматочки в щі. Склад наших домашніх щей зі свіжої капусти з куркою урізноманітним меленим перчиком та нарізкою із зеленої цибулі.

Домашні борщ із куркою готові!