Обіднє меню, як правило, включає першу гарячу страву – суп. «Довгожителем» серед супів є домашні борщ. На Русі ця страва вважалася основною стравою, яку вживали практично щодня. Щі зі свіжої капусти до сьогоднішнього дня користуються заслуженою гастрономічною популярністю. Приготувати наваристі борщ можна по-різному, використовуючи різноманітні інгредієнти. Але базовий склад продуктів залишається традиційним та обов'язковим: капуста, спеції, зелень, сметана під час подачі.
Наш варіант рецепту – це щи зі свіжою білокачанною капустою на основі курячого бульйону. Розширюйте свої кулінарні горизонти та готуйте із задоволенням!
Інгредієнти
- Курка: 400 г (будь-яка частина)
- Вода: 2,5 л
- Капуста білокачанна: 400 г (свіжа)
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Олія рослинна: 40 мл
- Картопля: 2-3 шт.
- Цибуля зелена: 4-5 пір'я
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для смачних домашніх щей з курки та свіжої білокачанної капусти готуємо потрібні інгредієнти. Для варіння курячого бульйону — основи щей — можна взяти будь-яку частину птиці: спинку, грудку, стегна, стегенця тощо.
Куряче м'ясо промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою. Варимо курятину до готовності. З курячого бульйону, що вийшов, м'ясо витягаємо. Бульйон приправляємо до смаку сіллю.
З білокачанної капусти видаляємо верхні листочки. Тонко шаткуємо капусту. Капустяну нарізку відправляємо в курячий бульйон.
Очищаємо картоплю. Нарізаємо її у формі брусків. Перекладаємо подрібнену картоплю до капусти.
Поки готуються капуста та картопля, займемося овочами. Очищену морквину натираємо, а цибулю нарізаємо шматочками.
Наливаємо в сковороду олію, прогріваємо її. Морквяну стружку та цибульну нарізку перекладаємо у прогріту олію. Пасеруємо до м'якості.
Промиваємо свіжий помідор. Натираємо його без шкірки. Помідорну масу викладаємо у сковороду. Продовжуємо томити ще 5 хвилин.
Капуста та картопля практично готові.
Доповнюємо їх овочевим пасеруванням. Варимо ще хвилин 7. Також нарізаємо остигле куряче м'ясо, відправляємо курячі шматочки в щі. Склад наших домашніх щей зі свіжої капусти з куркою урізноманітним меленим перчиком та нарізкою із зеленої цибулі.
Домашні борщ із куркою готові!