Щи зі свіжої капусти з сосисками

Смачно і швидко можна зварити борщ із свіжої капусти з сосисками. Щи виходять апетитними та смачними. До столу щі можна запропонувати зі сметаною, булочками чи хлібом.

Смачно і швидко можна зварити борщ зі свіжою капустою разом із сосисками. Щи виходять апетитними, ароматними та смачними. До столу щі зі свіжої капусти з сосисками можна запропонувати зі сметаною, майонезом, свіжими булочками чи хлібом. Сосиски вибирайте на свій смак, можна з додаванням пряних спецій чи копчені.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 250 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Сосиски: 3 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Будь-яка зелень: за смаком
  • Вода: 2 л

Приготування

Щоб зварити борщ зі свіжою капустою та сосисками, підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю, перець та часточку часнику. З капусти видаляємо поверхневі листи, зрізаємо качан.

Наливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння і відразу солимо. Картоплю нарізаємо кубиками, відправляємо в каструлю, після закипання варимо 5 хвилин.

Білокочанну капусту шаткуємо тонкими смужками. Солодкий перець болгарський нарізаємо невеликими брусочками. Капусту з перцем викладаємо в каструлю до картоплі, варимо 15 хвилин|мінути|.

Моркву для щій натираємо. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Зубчик часнику пропускаємо через спеціальний прес.

Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо заготівлю із овочів. Періодично перемішуючи, обсмажуємо моркву, цибулю та часник 5 хвилин.

До м'яких овочів на сковороду додаємо томатну пасту. Інгредієнти перемішуємо, продовжуємо обсмажувати протягом 2-3 хвилин.

Томлені на сковороді овочі перекладаємо в каструлю. Вміст перемішуємо, варимо далі 5 хвилин|мінути|.

Очищаємо сосиски від оболонки та нарізаємо невеликими шайбочками. Додаємо сосиски в борщ, перемішуємо, варимо далі 3-4 хвилини.

Наприкінці приготування щі зі свіжої капусти з сосисками пробуємо на смак, доповнюємо страву чорним меленим перцем, лавровим листом та зеленню (я використовувала сушену). Вогонь вимикаємо, каструлю накриваємо кришкою і даємо настоятися щам 10 хвилин.

Смачні, ароматні борщ із свіжої капусти з сосисками розливаємо в тарілки і подаємо до столу. Смачного!