Шоколадний пиріг «Зебра»

Оригінальний шоколадний пиріг з «смугастою» структурою. Тісто для гарного пирога замісимо з використанням кефіру та олії.

Ласуни та любителі домашньої випічки не залишаться байдужими, покуштувавши шматочок шоколадного пирога під назвою «Зебра». Не важко здогадатися, що пиріг, рецепт якого вам пропонується, має оригінальну смугасту форму.

Тісто для гарного пирога замісимо з використанням кефіру та олії. Приступаємо.

Інгредієнти

  • Яйця курячі: 3 шт.
  • Цукор: 1 ст.
  • Кефір: 1 ст.
  • Олія рослинна: 100 мл
  • Борошно пшеничне
  • Какао-порошок: 2 ст. ложки
  • Сода харчова: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 щіпка

Приготування

Для шоколадного домашнього пирога готуємо інгредієнти відповідно до зазначеної кількості. Кефір рекомендується заздалегідь дістати з полиці холодильника, щоб він став кімнатною температурою. Для реалізації рецепту потрібно 2 миски, міксер, форма для випікання кондитерських виробів.

Усі яйця розбиваємо в миску. Доповнюємо їх цукровим піском. За бажання можна додати до інгредієнтів ще ванільного цукру для посилення смакових якостей майбутнього шоколадного пирога.

До інгредієнтів поміщаємо міксер і на середніх обертах доводимо вміст миски до пишної однорідної маси.

У кефір всипаємо харчову соду, перемішуємо інгредієнти. Під впливом кислот, присутніх у кефірі, сода почне прокидатися, тому відразу переливаємо кефір у солодку яєчну масу.

Слідом за кефіром в миску до інгредієнтів додаємо олію, кидаємо щіпку солі. Компоненти майбутнього тіста перемішуємо між собою.

А тепер можна ввести до складу маси, що вийшла, борошно. Рекомендуємо її просіяти.

Змішуємо борошно із кефірно-яєчною масою. Тісто виходить за консистенцією як сметана.

На цьому кулінарному етапі беремо ще одну миску. Тісто ділимо приблизно на дві частини. В одну частину тіста засипаємо шоколадний порошок. Перемішуємо. Для пирога у нас готові 2 основи: шоколадне та звичайне тісто.

Приступаємо до формування пирога. Форму змащуємо трохи вершковим маслом чи маргарином. У центр викладаємо пару супових ложок звичайного тіста. На нього поміщаємо таку ж кількість шоколадного тіста.

Продовжуємо чергувати обидва види тесту, використовуючи його до кінця.

Завершуємо формування пирога, зробивши візерунок у вигляді павутинки за допомогою дерев'яної шпажки.

У наперед прогріту духовку (180 градусів) пиріг зебра відправляємо на 40 хвилин. Готовність випічки перевіряємо дерев'яною паличкою. Коли "Зебра" охолоне, витягаємо її з форми.

Пригощайтеся на здоров'я смачним шоколадним пирогом "Зебра"!