Мариновані печериці – це смачна грибна закуска для будь-якого застілля. Використовуються мариновані печериці та як один із інгредієнтів для приготування салатів. Звичайно ж, найпростіше придбати такі грибочки в магазині, але я волію маринувати печериці самостійно в домашніх умовах. Є багато різних способів замаринувати гриби, мені подобається швидкий спосіб використання сковороди. Виходять швидкі мариновані печериці смачними, пікантними, апетитними. До столу печериці, мариновані швидко, можна подати відразу ж після приготування, коли охолонуть.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 150 мл
- Оцет 9%: 50 мл
- Лист лавровий: 3 шт.
- Перець чорний (горошком): 8 шт.
- Перець запашний горошком: 8 шт.
Приготування
Щоб замаринувати печериці якнайшвидше, підготуємо потрібні продукти.
Гриби ополіскуємо під проточною водою, видаляючи всі забруднення. Промиті печериці перекладаємо на паперові рушники та обсушуємо.
Розігріваємо на плиті сковороду. Змащувати її не потрібно. На гарячу сковороду викладаємо підготовлені печериці капелюшками вниз. Підрум'янюємо гриби протягом 6 хвилин, щоб печериці трохи пустили сік.
Паралельно приготуємо для грибів маринад. У невелику миску вливаємо олію. Додаємо до нього столовий оцет, сіль та цукор. Кидаємо горошини перцю та лаврові листи. Ретельно перемішуємо. Маринад готовий.
Приготований маринад виливаємо на сковороду до печериць. Зменшуємо нагрівання плити, сковороду накриваємо кришкою. При слабкому кипінні гасимо печериці 10 хвилин.
У цей час очищаємо цибулю та зубчики часнику. Нарізаємо цибулю у формі напівкілець, а часточки часнику – платівками.
Час гасіння минув. Печериці разом із маринадом переправляємо у скляну ємність. Додаємо нарізку із цибулі та часнику, перемішуємо. Чекаємо, поки мариновані швидкі печериці охолонуть, а потім подаємо до столу.
Всім смачного!