Немає часу довго замішувати тісто для домашніх млинців? Тоді використовуйте цей покроковий рецепт швидких млинців на кефірі, які можна подати як смачне доповнення до чаю для ранкового перекушування. На заміс у вас піде мінімальна кількість доступних інгредієнтів, але вся сім'я залишиться ситою та задоволеною. Апетитні швидкі млинці на кефірі запропонувати до столу можна з варенням, медом, сметаною.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 0,5 ст.
- Кефір: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 щіпка
- Сода харчова: 1/3 ч. ложки
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
Для замісу млинця відміряємо зазначені продукти. Для більшої кількості млинців збільште пропорційно запропоновані інгредієнти.
У робочу глибоку миску вливаємо кефір. Кисломолочний продукт, зверніть увагу, має бути кімнатної температури.
Доповнюємо кефір сирим курячим яйцем.
До інгредієнтів всипаємо порцію цукрового піску, кидаємо щіпку солі. Вливаємо олію.
Ще один інгредієнт для млинця – борошно. Я використовувала борошно вищого ґатунку, пшеничне. Рекомендую борошно просіяти, щоб наситити тісто киснем, а заразом «убезпечити» його від дрібного сміття.
Залишилося лише озброїтися звичайним ручним віночком і ретельно перемішати інгредієнти до одержання однорідної консистенції тесту. Якщо тісто здається вам занадто густим, просто розбавте його невеликою кількістю кип'яченої води (або кефіру).
Сковороду, призначену для випікання млинців, змащуємо олією. Оптимально прогріваємо поверхню. Зачерпуємо тісто кухарем і розподіляємо його поверхнею сковороди. Смажимо млинець із двох сторін.
Готові швидкі млинці на кефірі складаємо чаркою. За бажанням їх можна змастити вершковим маслом.
Пригощайтеся на здоров'я смачними млинцями!