Вівсяне печиво з вівсяних пластівців

Пропонований покроковий рецепт вівсяного печива сподобається тим господаркам, які цінують свій час. Він підійде обивателям, які не люблять багатоетапні кулінарні засоби замісу тіста для кондитерських виробів.

Домашнє вівсяне печиво для мене — це хрумкі ласощі, які виходять не тільки смачними, але ще й корисними. Використовуючи звичайні інгредієнти, можна приготувати ніжне печиво, яке урізноманітнить посиденьки за чашкою ароматного гарячого напою – насиченої кави або чаю, що бадьорить.

Пропонований покроковий рецепт вівсяного печива сподобається тим господаркам, які цінують свій час. Він підійде обивателям, які не люблять багатоетапні кулінарні засоби замісу тіста для кондитерських виробів.

Основний інгредієнт печива – вівсяні пластівці. Підійде лише продукт швидкого приготування. Перед приготуванням приділіть увагу і вершковому маслу, воно повинно бути в розм'якшеному стані.

Мій рецепт є базовим та його можна доповнювати. Смак вівсяного печива урізноманітнюють при замісі тіста солодкі добавки: шматочки шоколаду, родзинки та інші сухофрукти, подрібнені горіхи.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 120 г
  • Пластівці вівсяні: 150 г (швидкого приготування)
  • Олія вершкове: 120 г
  • Цукровий пісок: 60 г
  • Цукор ванільний: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 щіпка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Кориця мелена: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Оцет: 0,5 ч. ложки (або лимонний сік)

Приготування

Для замішування тесту беремо потрібні інгредієнти за списком. Духовку налаштовуємо на 180 градусів.

У робочу миску перекладаємо наперед розм'якшене вершкове масло. Доповнюємо інгредієнт цукром простим та ванільним, сіллю.

Виделкою їдальні продукти в мисці між собою перетираємо.

Вийшов масляний склад, у який вбиваємо яйце. Підсипаємо мелену пряну корицю. Додаємо загашену соду. Знову перемішуємо інгредієнти.

В масу, що у нас вийшла, просіюємо борошно. Всипаємо весь обсяг вівсяних пластівців.

Замішуємо тісто на основі вівсяних пластівців. Воно трохи прилипатиме до долонь.

З тіста катаємо кульки. За розміром – трохи більше грецьких горішків. Трохи плющуємо кульки з тіста і укладаємо на деко. Його радимо застелити пекарським пергаментом. Між заготовками залишаємо простір.

Залишилося тільки деко із заготовками печива відправити в піч на 15, максимум 20 хвилин.

Ароматне вівсяне печиво готове! Частуйтесь!