Шанувальникам та любителям страв із картоплі, напевно, знайомі за смаком оладки із цього коренеплоду. Кожна хазяйка має свої кулінарні версії приготування картопляних оладок.
Я зазвичай склад подібної випічки на сковороді доповнюю морквиною, зеленню, цибулею, часником, пряними спеціями, пробувала і з сиром, і з ковбасою. Не обходжу стороною і кабачок. Він чудово вписується до складу тіста для оладок з картоплі.
Смачні картопляні оладки з кабачком, я впевнена, обов'язково знайдуть своїх шанувальників гастронома.
Інгредієнти
- Картопля: 3 шт. (середнього розміру)
- Кабачок: 150 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 50 мл (для смаження)
Приготування
Беремо продукти для рецепту за списком. Очищаємо картоплю. З кабачка зрізаємо шкірку, виймаємо насіння.
Першим подрібнимо очищений кабачок. Скористаємося теркою із середніми осередками. Кабачкову масу, що вийшла, спочатку трохи віджимаємо від надлишків соку, а потім викладаємо в миску.
Далі також чинимо і з картопляними бульбами.
Дрібним кубиком шаткуємо цибулю. Нарізування викладаємо в миску. Подрібнюємо часниковий зубок.
«Сполучними» інгредієнтами в нашому тесті для оладок будуть борошно та яйце.
Не забуваємо ввести до складу тіста сіль та мелений перець.
Добре складові тіста перемішуємо. Паралельно прогріваємо в сковороді олію.
Тісто на сковороду викладаємо у формі оладок столовою ложкою. Смажимо до приємної золотистої скоринки.
Щоб з наших картопляних оладок з кабачком видалити надлишки жиру після смаження, поміщаємо їх на паперові рушники чи серветки.
Частуйтесь на здоров'я!