Картопляні оладки з кабачком

Дорогі господині, пропоную рецепт смачних домашніх оладок із кабачків. Кабачок чудово вписується до складу тіста для оладок з картоплі.

Шанувальникам та любителям страв із картоплі, напевно, знайомі за смаком оладки із цього коренеплоду. Кожна хазяйка має свої кулінарні версії приготування картопляних оладок.

Я зазвичай склад подібної випічки на сковороді доповнюю морквиною, зеленню, цибулею, часником, пряними спеціями, пробувала і з сиром, і з ковбасою. Не обходжу стороною і кабачок. Він чудово вписується до складу тіста для оладок з картоплі.

Смачні картопляні оладки з кабачком, я впевнена, обов'язково знайдуть своїх шанувальників гастронома.

Інгредієнти

  • Картопля: 3 шт. (середнього розміру)
  • Кабачок: 150 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 50 мл (для смаження)

Приготування

Беремо продукти для рецепту за списком. Очищаємо картоплю. З кабачка зрізаємо шкірку, виймаємо насіння.

Першим подрібнимо очищений кабачок. Скористаємося теркою із середніми осередками. Кабачкову масу, що вийшла, спочатку трохи віджимаємо від надлишків соку, а потім викладаємо в миску.

Далі також чинимо і з картопляними бульбами.

Дрібним кубиком шаткуємо цибулю. Нарізування викладаємо в миску. Подрібнюємо часниковий зубок.

«Сполучними» інгредієнтами в нашому тесті для оладок будуть борошно та яйце.

Не забуваємо ввести до складу тіста сіль та мелений перець.

Добре складові тіста перемішуємо. Паралельно прогріваємо в сковороді олію.

Тісто на сковороду викладаємо у формі оладок столовою ложкою. Смажимо до приємної золотистої скоринки.

Щоб з наших картопляних оладок з кабачком видалити надлишки жиру після смаження, поміщаємо їх на паперові рушники чи серветки.

Частуйтесь на здоров'я!