Смачна картопля в мікрохвильовій печі

Смачно та легко можна приготувати картоплю у мікрохвильовій печі. Для приготування картоплі в мікрохвильовій печі краще взяти молоді плоди з тонкою шкіркою.

Швидко, смачно та легко можна приготувати картоплю у мікрохвильовій печі. Для приготування апетитного картопляного гарніру краще взяти молоді плоди з тонкою шкіркою. Такий кулінарний спосіб стане вам у нагоді, коли немає можливості зварити картоплю на плиті. М'яка смачна картопля в мікрохвильовій печі подається до столу як самостійна страва або як доповнення до м'ясних, рибних або овочевих страв.

Інгредієнти

  • Картопля молода: 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Суміш прованських трав: 2 щіпки
  • Олія оливкова: 1,5 ч. ложки

Приготування

Підготуємо за списком необхідні продукти. Використовувати краще картопля невеликого розміру. Склад спецій можна доповнити паприкою або сушеним часником.

Ретельно промиваємо молоду картоплю. Запікати його в мікрохвильовій печі ми будемо разом зі шкіркою. Кожну картоплину розрізаємо вздовж на 2 половинки.

За смаком картоплю солимо, кидаємо меленого перчика.

Також додаємо до картоплі сушені прованські трави та вливаємо оливкову олію. Можна, до речі, використовувати будь-яку олію.

Картопляні половинки добре перемішуємо зі спеціями та олією.

Картопляні половинки укладаємо зрізом вниз на тарілку від мікрохвильової печі. Ставимо тарілку з картоплею в мікрохвильову піч, виставляємо найвищу потужність і запікаємо 5 хвилин.

Картоплю перевертаємо і знову запікаємо у тому ж режимі 5 хвилин.

Перевіряємо готовність картоплі за допомогою ножа. Картопля має бути м'якою. Якщо є потреба, то збільште час приготування на кілька хвилин.

Смачна, ситна та ароматна картопля у мікрохвильовій печі готова. Всім смачного!