Швидко, смачно та легко можна приготувати картоплю у мікрохвильовій печі. Для приготування апетитного картопляного гарніру краще взяти молоді плоди з тонкою шкіркою. Такий кулінарний спосіб стане вам у нагоді, коли немає можливості зварити картоплю на плиті. М'яка смачна картопля в мікрохвильовій печі подається до столу як самостійна страва або як доповнення до м'ясних, рибних або овочевих страв.
Інгредієнти
- Картопля молода: 4 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Суміш прованських трав: 2 щіпки
- Олія оливкова: 1,5 ч. ложки
Приготування
Підготуємо за списком необхідні продукти. Використовувати краще картопля невеликого розміру. Склад спецій можна доповнити паприкою або сушеним часником.
Ретельно промиваємо молоду картоплю. Запікати його в мікрохвильовій печі ми будемо разом зі шкіркою. Кожну картоплину розрізаємо вздовж на 2 половинки.
За смаком картоплю солимо, кидаємо меленого перчика.
Також додаємо до картоплі сушені прованські трави та вливаємо оливкову олію. Можна, до речі, використовувати будь-яку олію.
Картопляні половинки добре перемішуємо зі спеціями та олією.
Картопляні половинки укладаємо зрізом вниз на тарілку від мікрохвильової печі. Ставимо тарілку з картоплею в мікрохвильову піч, виставляємо найвищу потужність і запікаємо 5 хвилин.
Картоплю перевертаємо і знову запікаємо у тому ж режимі 5 хвилин.
Перевіряємо готовність картоплі за допомогою ножа. Картопля має бути м'якою. Якщо є потреба, то збільште час приготування на кілька хвилин.
Смачна, ситна та ароматна картопля у мікрохвильовій печі готова. Всім смачного!