Смажена картопля з медом

Якщо вам подобаються страви з картоплі і хочеться здивувати домочадців новою її подачею та смаком, то раджу скористатися цим рецептом смаженої картоплі з медом.

Якщо вам подобаються страви з картоплі і хочеться здивувати домочадців новою його подачею та смаком, то раджу скористатися цим рецептом. Моя гастрономічна пропозиція — це смажена картопля з медом, яка обов'язково знайде своїх шанувальників. Смакові якості такого картопляного гарніру багато в чому визначаються спеціями та, звичайно ж, присутністю меду. Картопля виходить з рум'яною апетитною скоринкою і ніжною всередині. Таку смажену картоплю можна і на святковий стіл запропонувати!

Інгредієнти

  • Картопля: 400 г
  • Мед: 1 ч. ложка
  • Суміш прованських трав: 1 ст. ложка
  • Порошок часниковий: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Олія вершкове: 30 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки

Приготування

Підготуємо інгредієнти для картопляного гарніру. Бульби ретельно промиваємо, можна навіть із щіткою. Чи не очищаємо. Ополіскуємо картоплю під прохолодною водою.

Перед смаженням картопля спочатку відваримо. Для цього картоплю розрізаємо на 2 або 4 частини, залежно від розміру бульб.

Перекладаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою. Після того, як вода закипить, солимо її, зменшуємо вогонь. Відварюємо картоплю протягом 20 хвилин.

На плиту ставимо сковороду. Встановлюємо середнє нагрівання плити. Кладемо на сковороду вершкове масло|мастило|, розтоплюємо його. Додаємо далі на сковороду олію та мед, перемішуємо. Мед має повністю розтопитися.

До складу на сковороді викладаємо картопляні часточки. Щедро посипаємо картоплю сушеними прованськими травами та часником.

Іноді перемішуючи, обсмажуємо картоплю з медом до отримання рум'яної скоринки.

Смачна пікантна смажена картопля з медом готова! Приємного перекушування!