Просто і без зайвого кулінарного клопоту можна приготувати м'ясні котлети в мультиварці. Для рецепту я взяла змішаний фарш зі свинини та яловичини, підійде також фарш із курки або будь-якої іншої. М'ясний фарш доповнимо подрібненою цибулею та солодким болгарським перцем. Сформуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальній суміші та обсмажимо в чаші мультиварки. Смачні котлети в мультиварці до столу можна запропонувати з картопляним пюре, кашами, рисом або макаронами.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 300 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 0,5 шт.
- Хліб (пшеничний): 2 скибочки
- Панірувальні сухарі: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Приготування
Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти. Очищаємо цибулю, у болгарського перцю видаляємо насіння, обполіскуємо його. М'ясний фарш має бути в розмороженому стані. Хліб замочуємо у теплій кип'яченій воді.
Нарізаємо цибулю і солодкий перець невеликими шматочками. Пропускаємо овочі через м'ясорубку. Можна використовувати спеціальний подрібнювач із насадкою ніж.
До овочевої маси додаємо м'ясний фарш. Хлібні скибочки віджимаємо від води і теж перекладаємо в миску.
Інгредієнти на свій смак перчимо і присмачуємо сіллю. Можна кинути готову приправу для фаршу.
Ретельно інгредієнти перемішуємо між собою. М'ясна база для котлет готова.
З котлетної основи формуємо круглі або овальні заготовки. Обвалюємо заготовки котлет у панірувальних сухарях.
Вибираємо на дисплеї мультиварки програму «Спека». Час встановлюємо на 20 хвилин. У чашу мультиварки вливаємо олію. За п'ять хвилин викладаємо котлети в чашу.
Смажимо котлети до закінчення програми. У процесі смаження котлети 3-4 рази перевернути. Готуємо котлети без кришки.
Ситні та смачні м'ясні котлети у мультиварці готові. Всім смачного!