Приготувати смачно і ситно курячі стегенця можна на сковороді. Пропоную замаринувати стегенця в спеціях з додаванням часнику і посмажити їх потім на сковороді. Виходять смажені курячі стегенця з часником на сковороді апетитними та соковитими. Таку страву можна запропонувати і для буденного раціону, і на святкову вечерю. Стегенця, смажені на сковороді з часником, добре поєднуватимуться на столі з картоплею, рисом, овочевими салатами.
Інгредієнти
- Стегенця курячі: 2 шт.
- Часник: 4 зубчики
- Олія рослинна: 50 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки (копчена)
Приготування
Підготуємо для рецепту вказані продукти. Можна для маринування стегенця взяти вже готову приправу для курки або доповнити склад зазначених спецій своїми коханими.
Курячі стегенця ополіскуємо добре під проточною водою. Відразу позбавляємося зайвої вологи за допомогою паперових рушників. Стегенця перекладаємо в миску.
До стегенець всипаємо паприку, чорний мелений перець. За смаком солимо.
Очищаємо часникові зубчики. Пропускаємо через спеціальний прес або дрібно натираємо. Часникову кашку додаємо до стегенець. Вливаємо пару столових ложок олії.
Добре втираємо спеції та масло в стегенця. Миску з стегенцями ставимо на 1 годину в холодильник для маринування.
У сковороду вливаємо олію і розігріваємо її. Перекладаємо замариновані стегенця в масло і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки з кожного боку.
Нагрів плити зменшуємо. Сковороду накриваємо кришкою. Продовжуємо обсмажувати стегенця ще 20-25 хвилин, іноді їх перевертаючи.
Смачні стегенця, смажені на сковороді з часником, готові. Всім смачного!