Смажені пиріжки з куркою

Тісто в цих пиріжках просте дріжджове, а начинка – з курячого фаршу, рису та обсмаженої цибулі. В результаті виходять дуже смачні та ситні пиріжки. Приготувати їх не складніше, ніж будь-які інші.

Тісто в цих пиріжках просте дріжджове, а начинка — з курячого фаршу, рису та обсмаженої цибулі. В результаті виходять дуже смачні та ситні пиріжки. Приготувати їх не складніше, ніж будь-які інші.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Молоко: 1,5 склянки
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сухі дріжджі: 7 г
  • М'ясо куряче: 500 г
  • Рис: 100 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: для смаження
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець: за смаком

Приготування

Готуємо усі потрібні інгредієнти.

Щоб приготувати тісто дріжджове, спочатку потрібно завести опару. Для цього в простору миску наливається злегка підігріте молоко, додається цукор, дріжджі та 150-200 г просіяного борошна. Маса добре перемішується і ставиться у тепле місце для підйому.

Залежно від якості дріжджів опара підніметься хвилин за 25-40.

У опару, що піднялася, додається сіль і поступово всипається решта борошна. Замішується не надто туге, але й рідке тісто. Потрібно залишити його хвилин на 20 для вистоювання.

Для приготування начинки потрібно відварити окремо курку та рис. Потім куряче м'ясо відокремлюється від кісток і подрібнюється в м'ясорубці. Цибуля дрібно нарізається і обсмажується до золотистості.

У чашку викладається курячий фарш, відварений рис, обсмажену цибулю, трохи меленого перцю. Все перемішується, солиться за смаком і для соковитості додається невелика кількість курячого бульйону, тому що без нього начинка буде занадто сухою.

Готове тісто поділяється на невеликі шматочки, з яких скочуються колобки, розміром з волоський горіх. Потім вони розкочуються качалкою в коржик, на середину коржика кладеться начинка, приблизно столова ложка, і краї щільно защипуються. Пиріжки опускають у гарячу олію швом донизу і обсмажують до зарум'янювання з кожного боку.

Пиріжки з куркою та рисом досить енергоємна їжа, ними швидко насичуєшся. Якщо хочеться зробити їх менш калорійними, можна використовувати не смаження, а випікання в духовці. У цьому випадку поверхню пиріжків потрібно змастити яйцем, щоб вийшла апетитна рум'яна скоринка.