Солодка аджика на зиму

На цей раз будемо з вами консервувати солодку аджику. Взимку аджика чудово доповнить м'ясні та рибні страви, а також пасту.

Аджика – це привабливий та смачний соус, який чудово доповнює м'ясні та рибні страви, а також пасту. Безліч варіацій приготування аджики дозволяє регулювати її смак на власний розсуд. Аджика може бути і солодкою, і гострою. Ось покроковий рецепт солодкої аджики на зиму, в якому також використовується крім основних інгредієнтів для соусу ще й яблука.

Домашня солодка аджика на зиму – чудова заготівля для запасливих господарок.

Інгредієнти

  • Помідори: 1 кг
  • Яблука: 500 г
  • Солодкий болгарський перець: 700 г
  • Перець гострий: 1 шт.
  • Часник: 5 зубчиків
  • Цукор: 150 г
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Оцет 9%: 3 ст. ложки

Приготування

Для рецепту солодкої аджики готуємо потрібні інгредієнти. Помідори, яблука промиваємо, з перців видаляємо насіння.

Почнемо підготовку до приготування солодкої аджики з нарізки помідорів. Плоди подрібнюємо довільною формою.

Перець, очищений від насіннєвої коробочки, нарізаємо у формі шматочків-пелюсток.

Яблука розрізаємо на 4 частини, видаляємо насіння.

Склад аджики урізноманітнюємо часниковими зубчиками та перцем, готуємо дані компоненти відповідним чином.

Підготовлену для аджики заготовку поміщаємо по черзі в чашу м'ясорубки для подрібнення.

У масу, що вийшла, засипаємо цукровий пісок і солону спецію.

Склад для аджики проварюємо на помірному вогні протягом 30 хвилин. Заготівлю періодично перемішуємо, з поверхні видаляємо піну. Майже наприкінці приготування в аджику заливаємо оцет.

Варену солодку аджику завантажуємо в чисті сухі банки і щільно закручуємо. Зберігаємо аджику в прохолодному місці.

Всім смачній та апетитній дегустації!