Аджика – це привабливий та смачний соус, який чудово доповнює м'ясні та рибні страви, а також пасту. Безліч варіацій приготування аджики дозволяє регулювати її смак на власний розсуд. Аджика може бути і солодкою, і гострою. Ось покроковий рецепт солодкої аджики на зиму, в якому також використовується крім основних інгредієнтів для соусу ще й яблука.
Домашня солодка аджика на зиму – чудова заготівля для запасливих господарок.
Інгредієнти
- Помідори: 1 кг
- Яблука: 500 г
- Солодкий болгарський перець: 700 г
- Перець гострий: 1 шт.
- Часник: 5 зубчиків
- Цукор: 150 г
- Сіль: 2 ст. ложки
- Оцет 9%: 3 ст. ложки
Приготування
Для рецепту солодкої аджики готуємо потрібні інгредієнти. Помідори, яблука промиваємо, з перців видаляємо насіння.
Почнемо підготовку до приготування солодкої аджики з нарізки помідорів. Плоди подрібнюємо довільною формою.
Перець, очищений від насіннєвої коробочки, нарізаємо у формі шматочків-пелюсток.
Яблука розрізаємо на 4 частини, видаляємо насіння.
Склад аджики урізноманітнюємо часниковими зубчиками та перцем, готуємо дані компоненти відповідним чином.
Підготовлену для аджики заготовку поміщаємо по черзі в чашу м'ясорубки для подрібнення.
У масу, що вийшла, засипаємо цукровий пісок і солону спецію.
Склад для аджики проварюємо на помірному вогні протягом 30 хвилин. Заготівлю періодично перемішуємо, з поверхні видаляємо піну. Майже наприкінці приготування в аджику заливаємо оцет.
Варену солодку аджику завантажуємо в чисті сухі банки і щільно закручуємо. Зберігаємо аджику в прохолодному місці.
Всім смачній та апетитній дегустації!