Засолити сало так, щоб воно вийшло найсмачнішим, можна по-різному, адже у кожної хазяйки свої секрети приготування цієї апетитної закуски. Пропоную зробити солоне сало у гарячому розсолі, яке виходить просто чудовим. Тоненький скибочку такого сала запропонуйте на шматочку житнього хліба разом із гірчицею – байдужим не залишиться ніхто. Після засолювання зберігати сало рекомендується у морозилці.
Інгредієнти
- Сало: 700 г (бажано з прошарками)
- Сіль: 7 ст. ложок (+ для обвалки 4 ч. ложки)
- Часник: 8 зубчиків (+ для обвалки 5-6 зубчиків)
- Вода: 1,5 л
- Лист лавровий: 4 шт.
- Гвоздика: 5 шт. (У бутонах)
- Перець запашний горошком: 10 шт.
- Суміш перців: 1,5 ч. ложки
- Паприка мелена: 2 ч. ложки
Приготування
Щоб засолити сало у гарячому розсолі, підготуємо потрібні продукти.
Сало перевертаємо шкіркою вгору і скоблимо її гострим ножем, видаляючи забруднення. Для зручності засолювання нарізаємо шматок сала порційними шматками.
Приготуємо гарячий розсіл для сала. У каструлю всипаємо 7 столових ложок солі. Вісім зубчиків часнику нарізаємо пластинками і додаємо до солі. Викладаємо лаврові листи, горошини запашного перцю та бутони гвоздики. Заливаємо спеції холодною водою та на вогні доводимо до кипіння. Проварюємо розсіл протягом 2 хвилин.
Шматки сала поміщаємо у відповідну ємність, я використовувала контейнер. Заливаємо сало гарячим розсолом.
Шматки сала в розсолі накриваємо тарілкою. Сало в розсолі остудити, а потім прибирати в холодильник на 3 доби.
Через 3 дні сало витягаємо з розсолу. Просочуємо паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу. Часник (5 зубчиків) натираємо. До часникової маси всипаємо 4 чайні ложки солі, мелену паприку та суміш перчиків. Перемішуємо. Пряною сумішшю, що вийшла, натираємо шматки сала.
Шматки сала обертаємо харчовою плівкою. Потім забираємо сало в морозилку на добу.
Смачне сало нарізаємо тонкими скибочками та із задоволенням пригощаємося. Всім смачного!