Оселедець, засолений вдома самостійно, набагато смачніший за той, що продається в магазині. Пропоную засолити свіжозаморожену оселедець шматочками в розсолі. Рецепт зовсім не становить складності, рибка засолюється всього протягом доби, а виходить дуже смачною. Такому рибному частуванню будуть раді на будь-якому святі. Апетитний солоний оселедець шматочками в домашніх умовах – це і смачно, і корисно!
Інгредієнти
- Оселедець: 1 шт.
- Вода: 300 мл
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Лист лавровий: 1 шт.
- Перець запашний горошком: 2 шт.
- Перець чорний (горошком): 5 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 1,5 ст. ложки
Приготування
Підготуємо за списком зазначені інгредієнти. Бажано, щоб рибка була трохи підмороженою, то її легше буде очищати.
Насамперед приготуємо для засолювання оселедця маринад. У ковшик чи каструльку наливаємо воду. Всипаємо сіль, цукор, кидаємо перці горошком та лавровий лист. Доводимо вміст до кипіння. Проварюємо маринад протягом 2-х хвилин. Готовий маринад потім остудити повністю.
Приймемося за підготовку до засолювання оселедця. Рибу потрошимо, зрізаємо голову. Знімаємо шкірку. Обробляємо рибу на філе. Мені трапилася оселедець з молоками. Засолюватиму оселедець разом із ними.
Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками.
Очищаємо цибулю, подрібнюємо її півкільцями.
Засолювати оселедець я буду в контейнері, підійде і скляна тара. На дно контейнера кладемо наскільки півкілець цибулі. Зверху розміщуємо шматочки оселедця одним шаром разом із молоками. Так шарами заповнюємо весь контейнер.
Заготовку з оселедця і цибулі заливаємо маринадом, що остигнув.
Контейнер накриваємо кришкою. Залишаємо оселедець на 3 години за кімнатної температури. Потім контейнер з рибою відправляємо маринуватися в холодильник на 24 години.
Смачний оселедець, засолений в домашніх умовах шматочками, готовий до дегустації. Смачного!