Солоний оселедець шматочками в домашніх умовах

Оселедець, засолений вдома самостійно, набагато смачніший за той, що продається в магазині. Апетитний солоний оселедець шматочками в домашніх умовах – це і смачно, і корисно!

Оселедець, засолений вдома самостійно, набагато смачніший за той, що продається в магазині. Пропоную засолити свіжозаморожену оселедець шматочками в розсолі. Рецепт зовсім не становить складності, рибка засолюється всього протягом доби, а виходить дуже смачною. Такому рибному частуванню будуть раді на будь-якому святі. Апетитний солоний оселедець шматочками в домашніх умовах – це і смачно, і корисно!

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт.
  • Вода: 300 мл
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець запашний горошком: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1,5 ст. ложки

Приготування

Підготуємо за списком зазначені інгредієнти. Бажано, щоб рибка була трохи підмороженою, то її легше буде очищати.

Насамперед приготуємо для засолювання оселедця маринад. У ковшик чи каструльку наливаємо воду. Всипаємо сіль, цукор, кидаємо перці горошком та лавровий лист. Доводимо вміст до кипіння. Проварюємо маринад протягом 2-х хвилин. Готовий маринад потім остудити повністю.

Приймемося за підготовку до засолювання оселедця. Рибу потрошимо, зрізаємо голову. Знімаємо шкірку. Обробляємо рибу на філе. Мені трапилася оселедець з молоками. Засолюватиму оселедець разом із ними.

Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками.

Очищаємо цибулю, подрібнюємо її півкільцями.

Засолювати оселедець я буду в контейнері, підійде і скляна тара. На дно контейнера кладемо наскільки півкілець цибулі. Зверху розміщуємо шматочки оселедця одним шаром разом із молоками. Так шарами заповнюємо весь контейнер.

Заготовку з оселедця і цибулі заливаємо маринадом, що остигнув.

Контейнер накриваємо кришкою. Залишаємо оселедець на 3 години за кімнатної температури. Потім контейнер з рибою відправляємо маринуватися в холодильник на 24 години.

Смачний оселедець, засолений в домашніх умовах шматочками, готовий до дегустації. Смачного!