Якщо ви віддаєте перевагу засолювати оселедець самостійно в домашніх умовах, то пропоную вам взяти на озброєння цей простий рецепт її приготування. Солити свіжу оселедець будемо в маринаді з додаванням столового оцту. Виходить солоний оселедець в оцті з пікантним смаком і дуже апетитним. До столу такий оселедець можна запропонувати з нарізкою з цибулі або з відвареною (запеченою) картоплею.
Інгредієнти
- Оселедець: 1 шт.
- Оцет 9%: 3 ст. ложки
- Сіль: 2 ст. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Перець чорний (горошком): 5-6 шт.
- Гвоздика в бутонах: 3 шт.
- Лист лавровий: 1 шт.
- Вода: 500 мл
Приготування
Щоб засолити оселедець в оцті, підготуємо потрібні продукти. Оселедець заздалегідь розморожуємо.
Насамперед приготуємо для засолювання риби маринад. У невеликий ковшок або каструльку всипаємо весь цукор, сіль, додаємо горошини чорного перцю, гвоздику в бутонах та лавровий лист.
Спеції заливаємо водою та ставимо на вогонь. Доводимо маринад до кипіння і варимо протягом 3 хвилин. Маринад, що вийшов, повністю остуджуємо.
У оселедечки зрізаємо голову і випаровуємо черево. Видаляємо начинки, обов'язково позбавляємося чорної плівочки всередині. Підготовлений оселедець ополіскуємо під холодною водою.
Для засолювання я скористалася невеликим контейнером. Підійде також скляна миска чи банку. Випотрошену оселедець нарізаємо великими шматками і складаємо в контейнер.
Маринад повністю охолонув, вливаємо в нього оцет і перемішуємо.
Шматочки оселедця заливаємо приготованим маринадом та закриваємо контейнер. Прибираємо контейнер із оселедець у холодильник на одну добу.
Оселедець солоний в оцті подаємо до столу разом з нарізкою з цибулі або з картоплею. Пригощайтесь, приємного всім апетиту!