Потрібно швидко, смачно та ситно нагодувати всю родину? Пропоную зробити спагетті з грибами в сметанному соусі – апетитне блюдо для обідньої чи вечірньої трапези. Як грибний інгредієнт у нас — свіжі печериці. Починаємо готувати.
Інгредієнти
- Макарони: 100 г (спагетті)
- Печериці свіжі: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Сметана: 4-5 ст. ложок
- Вода: 100 мл
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти за списком. Свіжі печериці промиваємо, очищаємо цибулю та часник.
У каструлю наливаємо воду, солимо її. Як тільки вода закипить, додаємо до неї спагетті. Відварюємо до готовності, орієнтуючись на підказки виробника на упаковці.
Цибулю і часникову часточку подрібнюємо дрібним кубиком. Нарізку переправляємо на сковороду в розігріту олію. Обсмажуємо 5 хвилин.
Свіжі печериці нарізаємо пластинками і викладаємо на сковороду до цибулі. Перемішуємо, обсмажуємо разом ще 7-8 хвилин.
Додаємо до інгредієнтів на сковороду сметану, вливаємо воду, інгредієнти на смак солимо і перчимо. Вміст перемішуємо.
На середньому нагріванні плити гасимо печериці у сметанному соусі приблизно 7 хвилин.
На цей час спагетті у нас вже готові. Відкидаємо їх спочатку на друшляк, а потім викладаємо в грибний соус на сковороду.
Спагетті добре перемішуємо з грибами та сметанним соусом. Апетитна страва готова, можна відразу подавати її на стіл.
Всім смачного!