Спагетті з грибами у сметанному соусі

Потрібно швидко, смачно та ситно нагодувати всю родину? Пропоную зробити спагетті з грибами в сметанному соусі – апетитне блюдо для обідньої чи вечірньої трапези.

Потрібно швидко, смачно та ситно нагодувати всю родину? Пропоную зробити спагетті з грибами в сметанному соусі – апетитне блюдо для обідньої чи вечірньої трапези. Як грибний інгредієнт у нас — свіжі печериці. Починаємо готувати.

Інгредієнти

  • Макарони: 100 г (спагетті)
  • Печериці свіжі: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Сметана: 4-5 ст. ложок
  • Вода: 100 мл
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти за списком. Свіжі печериці промиваємо, очищаємо цибулю та часник.

У каструлю наливаємо воду, солимо її. Як тільки вода закипить, додаємо до неї спагетті. Відварюємо до готовності, орієнтуючись на підказки виробника на упаковці.

Цибулю і часникову часточку подрібнюємо дрібним кубиком. Нарізку переправляємо на сковороду в розігріту олію. Обсмажуємо 5 хвилин.

Свіжі печериці нарізаємо пластинками і викладаємо на сковороду до цибулі. Перемішуємо, обсмажуємо разом ще 7-8 хвилин.

Додаємо до інгредієнтів на сковороду сметану, вливаємо воду, інгредієнти на смак солимо і перчимо. Вміст перемішуємо.

На середньому нагріванні плити гасимо печериці у сметанному соусі приблизно 7 хвилин.

На цей час спагетті у нас вже готові. Відкидаємо їх спочатку на друшляк, а потім викладаємо в грибний соус на сковороду.

Спагетті добре перемішуємо з грибами та сметанним соусом. Апетитна страва готова, можна відразу подавати її на стіл.

Всім смачного!