Спекотне зі свининою в мультиварці

Печеня чудово впишеться в сімейну обідню трапезу. Мультиварка допоможе вам приготувати жарку просто, практично без вашої участі.

Свинина – відмінний м'ясний інгредієнт, який можна зустріти у різних ситних стравах, серед яких супи, гуляші, випічка, салати, закуски. Особливу кулінарну нішу серед різноманітності таких м'ясних страв займає спекотне. М'ясні шматочки чудово у такій страві поєднуються з овочами, картоплею, спеціями.

Пропоную вам приготувати смажену зі свининою в мультиварці, яка чудово впишеться в сімейну обідню трапезу. Мультиварка допоможе вам приготувати жарку просто, практично без вашої участі.

Пропонований покроковий рецепт жаркого зі свининою в мультиварці передбачає лише подрібнення необхідних інгредієнтів та завантаження їх у кухонний девайс. Основну роботу у приготуванні виконає ваша «помічниця».

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Помідори чері: 100 г (або 1 звичайний помідор)
  • Огірки мариновані: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Картопля: 500 г
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Часник сушений: 1 зубчик
  • Соус томатний: 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода: 200 мл

Приготування

Для рецепту беремо продукти за списком. М'ясо має бути охолодженим. Помідори промиваємо, цибулю очищаємо. З картопляних бульб зрізаємо шкірку.

Промиту та обсушену свинину на обробній поверхні подрібнюємо середніми шматками. У знімну чашу мультиварки вливаємо олію. Перекладаємо м'ясну заготівлю у чашу.

Цибулю для жаркого нарізаємо дрібними скибочками. Викладаємо нарізку поверх м'ясних шматочків.

Маленькі помідори ріжемо навпіл, потім кожну половинку ще ділимо навпіл ножем. Додаємо помідорну заготівлю до решти інгредієнтів.

На черзі огірки із банки. Нарізаємо плоди півкільцями чи кубиками. Додаємо нарізку до інгредієнтів.

Залишилося тільки нарізати картоплю і додати її в чашу.

Доповнюємо складові жаркого томатним соусом.

Інгредієнти в знімній чаші приправляємо на смак спеціями. Кидаємо лаврушку. Мультиварку фіксуємо кришкою. Ставимо режим «гасіння». Час приготування – 40 хвилин.

Час гасіння минув. Відкриваємо кришку. До інгредієнтів додаємо потовчений часниковий зубок, перемішуємо. Знову закриваємо мультиварку, виставляємо режим «підтримка тепла» на 10 хвилин.

Апетитне печеня зі свининою в мультиварці готове! Всім смачного!