Азу з яловичини у мультиварці

Пропоную приготувати з яловичини смачну та ситну страву – азу. До столу азу з яловичини в мультиварці можна запропонувати з відвареним рисом або іншим улюбленим гарніром.

Пропоную приготувати з яловичини смачну та ситну страву – азу. Томити м'ясні шматочки будемо разом із нарізкою з цибулі та солоних огірків у мультиварці. М'ясо виходить соковитим, поживним, з пікантною смаковою ноткою. До столу азу з яловичини в мультиварці можна запропонувати з відвареним рисом або іншим улюбленим гарніром.

Інгредієнти

  • Яловичина: 500 г (м'якоть)
  • Огірок солоний: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Паста томатна: 4 ст. ложки
  • Олія рослинна: 30 г
  • Вода кип'ячена: 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані інгредієнти. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю.

Підготовлене м'ясо нарізаємо у формі невеликих шматочків чи брусочків.

У чашу мультиварки вливаємо олію. Вибираємо на екрані техніки програму «смаження». Коли олія прогріється, викладаємо в чашу шматочки яловичини. Обсмажуємо м'ясну нарізку протягом 10-15 хвилин, періодично перемішуючи вміст. Мультиварку кришкою не закриваємо під час смаження.

Нарізаємо цибулю у формі півкілець або чверть кілець, якщо цибулина велика. Цибулеву нарізку перекладаємо у мультиварку до м'яса. Перемішуємо. Обсмажуємо ще 5-7 хвилин.

Вміст доповнюємо нарізаним кубиком солоним огірком та томатною пастою.

Склад інгредієнтів у чаші заливаємо кип'яченою водою, перемішуємо.

Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо програму «гасіння». Час встановлюємо на 1:00. Наприкінці приготування азу з яловичини пробуємо на смак, а потім уже солимо і присмачуємо меленим перцем. М'якість яловичини багато в чому визначатиметься її якістю. Якщо м'ясо жорстке, то час гасіння продовжити.

Ситна аза з яловичини з солоними огірками готова. Всім смачного!