Смачний стейк зі свинини на кістки можна приготувати без зайвого кулінарного клопоту, якщо скористатися мультиваркою. Попередньо стейк замаринуємо у спеціях. Стейк на кістки зі свинини виходить дуже апетитним, м'яким та соковитим. Мене приваблює цей рецепт тим, що не потрібно стежити за м'ясом, всю роботу виконає мультиварка. Смачний стейк зі свинини на кістки у мультиварці подати до столу можна з улюбленим соусом та доповнити свіжими овочами.
Інгредієнти
- Свинина на кістки: 1 шт. (стейк)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: 1/3 ч. ложки
- Базилік сушений: 1/3 ч. ложки
- Кріп: 1/3 ч. ложки (сушений)
- Коріандр (мелений): 1/3 ч. ложки
- Часник: 1-2 зубчики
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
Візьмемо за списком зазначені інгредієнти. Свинина має бути охолодженою. До спецій для маринування можна додати свої улюблені приправи.
Свинину на кістки під проточною водою промиваємо. Відразу ж витираємо м'ясо паперовими рушниками.
Очищаємо часникові зубчики. Подрібнюємо їх за допомогою спеціального преса чи терки. Часникову масу перекладаємо до свинини.
До свинини до смаку всипаємо сіль, мелений перець, паприку та інші спеції.
Спеції починаємо втирати з кожного боку в стейк.
Миску зі свининою затягуємо плівкою та накриваємо мішечком. Залишаємо м'ясо маринуватися на 1,5 години.
У знімну чашу мультиварки вливаємо столову ложку олії. Викладаємо замаринований стейк.
Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо на екрані режим «Випічка». Час виставляємо на 50 хвилин. Через 25 хвилин свинину на кістки перевернути.
Соковитий свинячий стейк на кістки готовий. Пригощайтеся, приємного всім перекушування!