Сухарики кирієшки в домашніх умовах

Часто роблю в духовці сухарики кірієшки в домашніх умовах, які відмінно доповнюють і пивні напої, і до складу салату їх можна включити.

На полицях продовольчих магазинів можна зустріти різноманітні пачки сухариків із усілякими смаками. А мені до душі домашні сухарики… Часто роблю в духовці сухарики кірієшки в домашніх умовах, які відмінно доповнюють і пивні напої, і до складу салату їх можна включити. Смак таких сухариків можна вибрати на власний розсуд. Якщо вам подобаються гострі, то додайте більше перчика і часнику, наприклад. Крім духовки для приготування домашніх сухариків підійде і мікрохвильова піч, і мультиварка.

Інгредієнти

  • Хліб житній: 300 г
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Суміш перців: 1 щіпка
  • Зелень сушена: 2 щіпки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для рецепту продукти. Хліб рекомендується взяти "вчорашній". Нам також знадобиться одноразовий поліетиленовий мішечок.

Гострим ножем нарізаємо хлібні скибочки у формі кубиків зі сторонами приблизно 1-1,5 см. У принципі, можна вибрати й іншу форму нарізки – брусками, трикутником.

Хлібну нарізку поміщаємо в поліетиленовий мішечок.

До хлібних кубиків у потрібній кількості підсипаємо сіль, суміш мелених перчиків та сушену зелень. Тепер мішечок із вмістом зав'язуємо так, щоб усередині залишився простір із повітрям. Трясемо мішечок, щоб хлібні шматочки добре покрилися спеціями.

Розв'язуємо упаковку, до хлібних кубиків вливаємо олію, яка має бути гарної якості. Знову скріплюємо мішечок і ще раз повторюємо процес тряски.

Температурний режим духовки виставляємо на 180 градусів. Деко для запікання сухариків застилаємо пергаментом. Поміщаємо на нього хлібні шматочки у спеціях.

Деко із заготівлею сухариків поміщаємо в грубку на 10 хвилин. Час може змінюватись як у менший, так і у більший бік. Орієнтуйтесь на властивості своєї духовки та ступінь піджаристості сухариків.

Наші домашні сухарики кірієшки приготувалися. Використовуємо їх за призначенням. Приємного перекушування!