Сухарики з батона на сковороді

Домашні сухарики з батона на сковороді виходять із пікантним смаком, адже ми використовуватимемо прованські сушені трави.

З білого батона можна зробити ароматні сухарики, які стануть вам у пригоді для приготування салатів. Крім того, домашні сухарики можна подати разом із супом. Так, і просто похрумтіти такими снеками буде доречно під келих пінного напою. Для рецепту рекомендується взяти батон, що вже «залежався». Домашні сухарики з батона на сковороді виходять із пікантним смаком, адже ми використовуватимемо прованські сушені трави. Така приправа продається у будь-якому продмазі.

Інгредієнти

  • Батон (нарізний): 5-6 скибочок
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Суміш прованських трав: 0,5 ч. ложки

Приготування

Візьмемо потрібні інгредієнти за списком.

Насамперед подрібнимо скибочки батона. Можна нарізати хліб брусочками чи кубиком. Я вибрала другий варіант. Ідеальний розмір для сухариків – 1 на 1 см. Так сухарики краще пропікаються на сковороді.

Нарізані шматочки батона переправляємо у чистий целофановий мішечок. Поливаємо їх порцією олії.

Щоб масло рівномірно розподілилося по хлібній заготівлі для сухариків, мішечок зав'язуємо так, щоб усередині залишилося повітря. Струшуємо мішечок із хлібними шматочками (але без фанатизму).

Розв'язуємо мішечок. Вміст доповнюємо сіллю та прованськими травами. Знову зав'язуємо мішечок і повторюємо попередню процедуру струшування.

Добре прогріваємо поверхню сковороди. Змащувати її не потрібно. Нарізування з батона викладаємо з мішечка на сковороду.

Сухарики підсушуємо на сковороді протягом 5-6 хвилин, періодично перемішуючи їх, щоб вони не підгоріли. Сухарики згори покриваються скоринкою, а всередині залишаються м'якими.

Апетитні пряні сухарики з батона готові на сковороді! Використовуємо їх за призначенням.