Суп з куркою та галушками

Пропонований покроковий рецепт супу з куркою і галушками сподобається любителям простих, але в той же час ситних і смачних перших гарячих страв.

Супи на курячому бульйоні — найпоширеніша страва практично в кожній родині. Мені подобається суп з куркою та галушками, який (за наявності готового бульйону) вариться просто, легко та швидко.

Клецки, як відомо, є маленькими шматочками тіста, у складі якого яйце, борошно і вода. У різних країнах галушки називають по-своєму. Наприклад, в Австрії та Німеччині – це кнедлі, в Україні – галушки, а в Прибалтиці – кама.

Пропонований покроковий рецепт супу з куркою і галушками сподобається любителям простих, але в той же час ситних і смачних перших гарячих страв.

Інгредієнти

  • М'ясо куряче: 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Яйця курячі: 1 шт.
  • Борошно: 2-3 шт.
  • Будь-яка зелень: 20 г (свіжа)
  • Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Вода: 1,5 л

Приготування

Для реалізації супу з галушками готуємо необхідний продуктовий набір. Куряче м'ясо можна використовувати із будь-яких частин птиці.

Для початку зваримо курячий бульйон. Якщо у вас вже є зварений бульйон, то використовуємо його. Готовий курячий бульйон солимо за смаком. М'ясо витягаємо. Після того, як воно охолоне, нарізаємо шматочками і знову повертаємо в суп.

Очищені бульби картоплі подрібнюємо брусочками або кубиками. Картопляну заготівлю відправляємо в киплячий курячий бульйон.

Цибулю нарізаємо невеликими скибочками, морквину трьом.

Картопля вариться, а ми тим часом зробимо засмажку для нашого супу. На дно сковороди вливаємо олію. Подрібнену овочеву заготовку відправляємо на сковороду, пасеруємо до м'якості приблизно 5-7 хвилин, іноді перемішуємо.

Готуємо галушки. У чашку вбиваємо яйце, доповнюємо його подрібненою зеленню.

Підсипаємо трохи борошна, додаємо пару крапель олії. Кидаємо трохи солі, меленого перчика. Перемішуємо.

Інгредієнти добре перемішуємо, в процесі додаємо частину борошна, що залишилася, вливаємо пару супових ложок гарячого бульйону. Тісто для галушок має вийти таким же, як на оладки.

А тепер найвідповідальніший момент. Беремо 2 чайні ложки. Однією ложкою набираємо приготоване тісто. Тісто потрібно опустити в бульйон, для цього зручно скористатися 2 чайною ложкою, акуратно зрушуючи тісто в суп. Сформовані таким чином галушки спочатку опустяться на дно, а потім спливуть до поверхні супу.

У суп викладаємо приготовлену попередньо овочеву засмажку із цибулі та моркви. Проварюємо 5 хвилин.

Склад супу з галушками різноманітний в кінці приготування нарізкою зі свіжої зелені. Даємо супу закипіти небагато, і знімаємо з вогню.

Суп розливаємо по порціях та подаємо до столу. Клецки чудово зберігають форму, виходять в міру щільними та м'якими. Смачного!