Супи на курячому бульйоні — найпоширеніша страва практично в кожній родині. Мені подобається суп з куркою та галушками, який (за наявності готового бульйону) вариться просто, легко та швидко.
Клецки, як відомо, є маленькими шматочками тіста, у складі якого яйце, борошно і вода. У різних країнах галушки називають по-своєму. Наприклад, в Австрії та Німеччині – це кнедлі, в Україні – галушки, а в Прибалтиці – кама.
Пропонований покроковий рецепт супу з куркою і галушками сподобається любителям простих, але в той же час ситних і смачних перших гарячих страв.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 300 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Яйця курячі: 1 шт.
- Борошно: 2-3 шт.
- Будь-яка зелень: 20 г (свіжа)
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода: 1,5 л
Приготування
Для реалізації супу з галушками готуємо необхідний продуктовий набір. Куряче м'ясо можна використовувати із будь-яких частин птиці.
Для початку зваримо курячий бульйон. Якщо у вас вже є зварений бульйон, то використовуємо його. Готовий курячий бульйон солимо за смаком. М'ясо витягаємо. Після того, як воно охолоне, нарізаємо шматочками і знову повертаємо в суп.
Очищені бульби картоплі подрібнюємо брусочками або кубиками. Картопляну заготівлю відправляємо в киплячий курячий бульйон.
Цибулю нарізаємо невеликими скибочками, морквину трьом.
Картопля вариться, а ми тим часом зробимо засмажку для нашого супу. На дно сковороди вливаємо олію. Подрібнену овочеву заготовку відправляємо на сковороду, пасеруємо до м'якості приблизно 5-7 хвилин, іноді перемішуємо.
Готуємо галушки. У чашку вбиваємо яйце, доповнюємо його подрібненою зеленню.
Підсипаємо трохи борошна, додаємо пару крапель олії. Кидаємо трохи солі, меленого перчика. Перемішуємо.
Інгредієнти добре перемішуємо, в процесі додаємо частину борошна, що залишилася, вливаємо пару супових ложок гарячого бульйону. Тісто для галушок має вийти таким же, як на оладки.
А тепер найвідповідальніший момент. Беремо 2 чайні ложки. Однією ложкою набираємо приготоване тісто. Тісто потрібно опустити в бульйон, для цього зручно скористатися 2 чайною ложкою, акуратно зрушуючи тісто в суп. Сформовані таким чином галушки спочатку опустяться на дно, а потім спливуть до поверхні супу.
У суп викладаємо приготовлену попередньо овочеву засмажку із цибулі та моркви. Проварюємо 5 хвилин.
Склад супу з галушками різноманітний в кінці приготування нарізкою зі свіжої зелені. Даємо супу закипіти небагато, і знімаємо з вогню.
Суп розливаємо по порціях та подаємо до столу. Клецки чудово зберігають форму, виходять в міру щільними та м'якими. Смачного!