Зі свинячої грудинки пропоную зробити смачну та соковиту закуску, яка урізноманітнить і звичайний перекус, і святкове застілля з друзями. Грудинку нашпигуємо часником, обітріть спеціями, а потім загорнемо у фольгу і відправимо запікатися в духовку. Приготовлена таким способом свиняча грудинка у фользі в духовці виходить дуже смачною, навряд чи хтось відмовиться спробувати м'ясний шматочок. Мені подобається грудинка в охолодженому вигляді, але подавати її можна і теплою.
Інгредієнти
- Грудинка свиняча: 700-800 г
- Часник: 4-5 зубчиків
- Чорний перець – мелений: 1/3 ч. ложки
- Перець червоний: 1/3 ч. ложки
- Імбир мелений: 1/3 ч. ложки
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Хмелі-сунелі: 0,5 ч. ложки
- Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 0,5 ч. ложки
- Лист лавровий: 5 шт.
Приготування
Візьмемо за списком інгредієнти. Вимірюємо вказану кількість спецій. Підготуємо харчову фольгу.
Свинячу грудинку у розмороженому стані промиваємо під прохолодною водою. Відразу ж обтираємо насухо.
Очищаємо часникові зубчики. Нарізаємо їх платівками. За допомогою ножа робимо надрізи в грудинці і просовуємо в них шматочки.
У невелику ємність засипаємо всі запропоновані спеції. Добре їх перемішуємо.
сумішшю, Що Вийшла, зі спецій натираємо грудинку з усіх боків. Укладаємо грудинку на 2 аркуші фольги. Зверху на грудинку кладемо лаврові листи.
"Запаковуємо" грудинку у фольгу так, щоб не було отворів.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Завантажуємо грудинку у духовку на 20 хвилин. Потім температурний режим духовки зменшуємо до 170 градусів і запікаємо грудинку у фользі 1,5 години.
Коли грудинка охолоне, нарізаємо пластинками і подаємо до столу. Можна запропонувати грудинку та теплу. Смачного!