Зі свинячої грудинки пропоную приготувати смачну і ситну закуску, яка урізноманітнить святкові страви. Попередньо грудинку замаринуємо в пікантному складі на основі зернистої гірчиці, спецій, олії та часнику. Далі грудинку обернемо фольгою і відправимо запікатись у мультиварку. Приготовлена подібним чином грудинка виходить дуже апетитною. До столу грудинку найкраще подати охолодженою, але й у теплому вигляді вона теж гарна. Домашня свиняча грудинка в гірчичному маринаді в мультиварці – чудовий м'ясний делікатес!
Інгредієнти
- Грудинка свиняча: 500 г
- Приправа для свинини: 0,5 ч. ложки
- Гірчиця зернова: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль: 2 ч. ложки
- Часник: 6 зубчиків
Приготування
Підготуємо інгредієнти за списком. Очищаємо часникові зубчики.
Під проточною водою промиваємо свинячу грудинку. З усіх боків грудинку обтираємо паперовими рушниками чи серветками.
Часникові зубчики подрібнюємо за допомогою спеціального пресу.
У часникову масу додаємо сіль, приправу для свинини. Вливаємо олію. Доповнюємо склад інгредієнтів зернистою гірчицею.
Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо. Ось такий маринад для свинячої грудинки вийшов.
Свинячу грудинку з усіх боків добре натираємо приготованим маринадом. Грудинку перекладаємо в контейнер або ємність. Маринуємо грудинку в холодильнику 2-3 години.
Аркуш фольги складаємо вдвічі. Розміщуємо грудинку на фользі.
Щільно скріплюємо краї фольги. Запаковану у фольгу грудинку кладемо у чашу мультиварки.
Мультиварку закриваємо кришкою. На екрані вибираємо програму «Випічка». Час встановлюємо на 1:00 20 хвилин. Готуємо до закінчення програми.
Свинячу грудинку остуджуємо, нарізаємо тонкими шматочками та подаємо до столу. Приємного для всіх апетиту!