Приготувати свинину смачно можна в духовці, використовуючи горщики для запікання. Давайте зробимо соковиту та м'яку свинину в горщику разом із овочами та сметаною. Апетитна свинина в горщику в духовці – чудовий варіант для ситного перекушування. Запропонувати свинину в горщику можна і з нагоди свята. М'ясні шматочки, запечені в горщику, гарні і як самостійна гаряча закуска, і чудово поєднуються з різними гарнірами (картопля, рис, гречка).
Інгредієнти
- Свинина: 350 г (м'якоть)
- Сметана: 4 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Приправа для м'яса: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо цибулю та морквину. Ополіскуємо під прохолодною водою свинину і обов'язково промокаємо м'якоть паперовими серветками.
Нарізаємо морквину у формі тонких напівкілець, а цибуля — невеликими шматочками.
На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо нарізку із овочів. Періодично перемішуючи, пасеруємо морквину з цибулею кілька хвилин.
На сковороду до овочів додаємо свинину, нарізану маленькими кубиками.
Свинину з овочами продовжуємо обсмажувати на сильному вогні приблизно 5-7 хвилин. Наприкінці приготування м'ясо солимо за смаком і присмачуємо приправою. Перемішуємо.
Обсмажену свинину з морквою та цибулею перекладаємо у горщик. У мене м'ясо помістилося в один горщик об'ємом 0,6 л. Можна розкласти заготовку зі свинини у два горщики.
Зверху на м'ясні шматочки викладаємо сметану будь-якої жирності.
Горщик зі свининою закриваємо кришкою, ставимо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо свинину в горщику 50 хвилин.
Соковиту та смачну свинину в горщику подаємо до столу разом із зеленню. Приємного для всіх апетиту!