Пропоную вам покроковий рецепт сирої аджики на зиму, яку можна використовувати не тільки як соус до м'ясних страв, а й доповнювати нею домашні борщі. У складі сирої аджики – помідори, солодкий болгарський та пекучий перець, часник.
Така сира аджика на зиму відмінно зберігається протягом тривалого часу, виходить гострою та ароматною.
Інгредієнти
- Помідори: 2 кг
- Часник: 100 г
- Перець гіркий: 1-2 шт.
- Солодкий болгарський перець: 750 г
- Оцет 9%: 100 мл
- Сіль: 1 ст. ложка
Приготування
Готуємо для аджики інгредієнти. Стерилізуємо тару. Для цього кількість знадобиться три баночки по 0,5 л.
Промиваємо помідори та нарізаємо їх для заготівлі у формі невеликих часточок.
Солодкий болгарський перець, промитий та очищений від насіння, нарізаємо шматочками.
На черзі — часник та стручок пекучого перцю. Часник очищаємо від лушпиння, промитий перчик нарізаємо кільцями.
Підготовлену нарізку з помідорів, перчиків та часнику подрібнюємо, скориставшись м'ясорубкою.
Ось така помідорна гостра маса в нас вийшла. Вливаємо в неї оцет і кидаємо сіль. Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо та залишаємо в такому положенні за кімнатної температури на одну годину.
Гостру аджику з перчинкою розподіляємо по стерилізованим банкам. Зручним способом закручуємо банки.
Апетитна домашня сира аджика готова, зберігаємо її у холодильнику чи льоху. Якщо ви дотримуватиметеся всіх заходів стерильності при заготівлі аджики, зберігатися вона може всю зиму. Вдалих вам заготовок!