Компот із дині на зиму без стерилізації

Компот із дині урізноманітнить ваші солодкі заготовки на зиму. Виходить компот із дині на зиму без стерилізації солодким, смачним. Такий напій сподобається і дорослим, і дітям.

Смачний компот із дині урізноманітнить ваші солодкі заготовки на зиму. Для приготування компоту можна взяти диню будь-якого сорту, головне щоб вона була свіжою, без видимих зіпсованих місць. Бажано, щоб динна м'якоть була в міру пружною. Виходить компот із дині на зиму без стерилізації солодким, освіжаючим. Такий напій сподобається і дорослим, і хлопцям.

Кількість інгредієнтів на банку об'ємом 1 л. Скляну тару обов'язково потрібно буде простерилізувати зручним для вас способом (над парою чи в духовці), а кришку до неї прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Диня: 250 г
  • Цукор: 150 г
  • Вода: 800 мл

Приготування

Щоб зробити на зиму компот із дині без стерилізації, підготуємо вказані інгредієнти.

Потрібну кількість дині очищаємо від шкірки, повністю видаляємо насіння.

М'якуш дині для компоту нарізаємо невеликими кубиками або брусочками.

Нарізку з дині перекладаємо у підготовлену стерилізовану банку.

Вміст у банку повністю заливаємо окропом. Банку накриваємо кришкою та в такому положенні залишаємо на 15 хвилин.

Акуратно воду з банки переливаємо в ковшок або маленьку каструльку. Зручно користуватися кришкою з отворами. У воду всипаємо порцію цукрового піску, перемішуємо. Сироп доводимо до кипіння, проварюємо 1 хвилину.

Відразу гарячий сироп переливаємо до дині в банку. Тару закупорюємо, перевіряємо на герметичність. Банку з компотом перевертаємо на кришку, обгортаємо ковдрою. Коли компот з динею охолоне, ставимо його для зберігання у прохолодне місце.

Всім смачного!