Лечо з кабачками та помідорами на зиму

Готуємо консервацію на зиму. Я взяла свіжий шинок, щоб приготувати смачне лечо з помідорами. Фасуватимемо у банки.

Багато господарок використовують для зимових заготовок кабачки. Цей продукт чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Я взяла кабачок, щоб приготувати смачне лечо разом із помідорами, морквою, солодким болгарським перцем та цибулею. Процес приготування лечо з кабачками та помідорами на зиму займає достатню кількість часу (обробка інгредієнтів та варіння), зате кінцевий результат обов'язково вас порадує.

Кабачки в моєму рецепті – «молоді». У таких плодів ще не сформувалося насіння і ніжна шкірка. Але шкірку я все одно зрізаю на лечо, так заготовка виходить ніжнішою.

Поданий покроковий рецепт лечо з кабачками на зиму передбачає розфасовку заготівлі в банки. Скляну тару обов'язково ретельно промийте із содою, а потім ще поставте стерилізуватися, не забувши про кришки.

Інгредієнти

  • Кабачок: 1-2 шт. (Молодий)
  • Помідори: 3 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Морква: 2 шт.
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 1,5 ч. ложки
  • Оцет 9%: 30 мл
  • Приправа (сушені трави): за смаком

Приготування

Ось продукти та спеції, які потрібні для зимової заготівлі з кабачками (вихід 0,5-0,7 л)

У відповідну каструлю з товстим дном вливаємо олію. Моркву нарізаємо шматочками, цибулю — півкільцями. Перекладаємо овочі в каструлю, починаємо обсмажування на малому вогні.

Очищений кабачок для лечо подрібнюємо невеликим кубиком. Кабачкову нарізку додаємо в каструлю, продовжуємо спільну обсмажування.

На черзі – солодкий болгарський перець будь-якого кольору. Його для зимової заготівлі подрібнюємо шматочками.

Доповнюємо заготовку в каструлі пюре із помідорів. Їх можна пропустити через м'ясорубку, пробити занурювальним блендером чи натерти. Допускається подрібнення помідорів ножем кубиком, тільки шкірку обов'язково видаліть.

Приправляємо інгредієнти сіллю, цукровим піском та сушеними пряними травами. Перемішуємо.

Овочеве лечо з кабачками на зиму варимо протягом 40 хвилин, іноді перемішуючи. На завершення готування вливаємо в лечо столовий оцет, перемішуємо. Знімаємо з вогню.

Банки заповнюємо готовим лечо із кабачками. Закриваємо щільно кришками. Перевертаємо банки на кришки. Охолоджуємо під ковдрою добу, потім зберігаємо у холодній коморі.