Сир – чудовий молочний продукт, який рекомендується включати до свого щоденного раціону. Я пропоную використовувати сир як основний інгредієнт для приготування смачних домашніх сирників.
Як правило, сирники з сиру готуються на сковороді. Щоб зменшити кількість олії для смаження, деякі господарки процес готування переносять у духовку або в мультиварку. Ось покроковий рецепт сирників у мультиварці, які виходять пишними, привабливими та досить апетитними у цій техніці.
Смачні сирні сирники після приготування можна подавати до столу з різними солодкими доповненнями – варенням, джемом, медом, фруктами чи ягодами.
Інгредієнти
- Сир: 300 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Цукор ванільний: 1 ч. ложка
- Борошно: 4-5 ст. ложок
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
Приготування
Підготовляємо продуктовий набір для приготування сирників. Сир можна взяти як магазинний, так і домашній.
Сир перекладаємо в робочу миску і ретельно розминаємо, використовуючи вилку. Якщо твердий сир, то можна скористатися для його розм'якшення занурювальним блендером.
До сиру перекладаємо цукор – звичайний та ванільний. Вбиваємо до інгредієнтів яйце.
Між собою інгредієнти, що знаходяться в мисці, добре перемішуємо до отримання однорідної сирної маси.
У однорідний сирний склад, що вийшов, підсипаємо борошно.
Змішуємо інгредієнти так, щоб ось у результаті отримати тісто по консистенції в'язке і в міру пружне.
З сирного тесту, що вийшов, ліпимо круглі або овальні заготовки. Щоб сирне тісто не прилипало до долонях, трохи змочуємо їх холодною водою. Заготівлі сирників обвалюємо в борошні.
Сирники перекладаємо в знімну чашу мультиварки, дно якої змащуємо олією.
Мультиварку фіксуємо кришкою, встановлюємо програму випічка. З кожного боку сирники готуємо по 10 хвилин.
Сирники, приготовлені у мультиварці, подаємо до столу. Приємного всім перекушування!