Почніть ранок із корисного та смачного сніданку, приготувавши до перекушування сирні вафлі у вафельниці на молоці. Для реалізації рецепту знадобиться електровафельниця, яка чудово впорається з випіканням таких вафель.
Для десерту краще використовувати м'який сир із невисоким відсотком жирності. До складу сирного тіста для вафель можна ввести ароматизатор – корицю або ванілін (на ваш розсуд).
Інгредієнти
- Сир: 150 г (м'який)
- Цукор: 40 г
- Молоко: 60 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 100 г
- Олія вершкове: 50 г
Приготування
Знайомимося зі списком продуктів та відміряємо їх у потрібній кількості. Молоко злегка підігріти, олію розтопити в каструльці.
У миску розбиваємо яйце. Доповнюємо його цукровим піском. Інгредієнти збиваємо так, щоб вийшла однорідна суміш.
У яєчну суміш перекладаємо сир. Знову добре змішуємо.
У сирний склад вливаємо свіже тепле молоко. Інгредієнти перемішуємо.
Вводимо в рідку сирну суміш розтоплене попередньо вершкове масло. Знову перемішуємо.
З інгредієнтів залишилося борошно. Продукт просіюємо в миску.
Енергійно перемішуємо інгредієнти так, щоб на виході вийшло в'язке сирне тісто.
Включаємо електровафельницю, змащуємо олією поверхню техніки. У центр кладемо пару столових ложок сирного тіста. Випікаємо сирні вафлі 3-4 хвилини.
Кулінарною лопаткою знімаємо вафлі та перекладаємо на тарілку остуджуватись.
Із задоволенням пропонуємо до столу сирні вафлі разом із молоком чи чаєм! Смачного!