Рублене тісто для піци, коржів та пиріжків

Любителям домашньої випічки рекомендую поповнити свій кулінарний блокнот рецептом рубаного тіста. Виходить рубане тісто для піци, коржів і пиріжків після випічки смачним і в міру хрустким.

Любителям домашньої випічки рекомендую поповнити свій кулінарний блокнот чудовим рецептом замішування рубаного тіста. Таке рубане тісто можна використовувати для приготування піци, пирогів та пиріжків, коржів для тортів. Зробити рубане тісто зовсім не складно, адже ми скористаємося блендером із насадкою ніж. Виходить рубане тісто для піци, коржів і пиріжків після випічки смачним і в міру хрустким. Його можна також використовувати для приготування сосисок у тесті.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія вершкове: 110 г
  • Вода: 30 мл (холодна)
  • Сіль: 1 щіпка
  • Оцет 9%: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для замішування тіста відміряємо у потрібній кількості продукти. Олія обов'язково має бути холодною.

Холодне масло нарізаємо невеликими кубиками, які перекладаємо у чашу подрібнювача.

До шматочків олії засипаємо борошно, що просіює, в кількості 150 г.

Включаємо блендер та подрібнюємо інгредієнти до стану дрібної крихти.

В окрему миску розбиваємо куряче яйце. Вливаємо до нього холодну воду, столовий оцет. Додаємо щіпку солі.

Інгредієнти збиваємо занурювальним блендером так, щоб вийшла піна.

У глибоку миску перекладаємо борошняну крихту. Додаємо яєчний склад, починаємо заміс м'якого тіста ложкою.

На поверхню столу висипаємо частину борошна, що залишилася. Вивалюємо м'яке тісто і продовжуємо заміс тесту. Тісто має вийти гладким.

Рубане тісто прибираємо в целофановий мішечок або обертаємо харчовою плівкою. Охолоджуємо тісто у холодильнику 2 години.

Рубане тісто використовуємо за призначенням. До речі, таке тісто можна зберігати у морозильнику майже 3 місяці. Приємного вам клопоту на кухні!