Мені подобаються м'ясні салати через насиченість смаку та ситості. У більшості кулінарних випадків для м'ясних салатів я використовую яловичину, але є в мене запасниках покроковий рецепт теплого салату з руколою та свининою, який приваблює простотою готування та невеликою кількістю часу для реалізації.
Апетитний теплий салат з руколою та свининою також містить у своєму складі свіжий огірок, зелень, а для заправки використовується олія оливи з додаванням лимонного соку. Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- Рукола: 1 пучок
- Свинина: 250 г
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Петрушка: 1/2 пучка
- Олія оливкова: 30 мл
- Сік лимонний: 2 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для м'ясного салату беремо продукти за списком. Свинина повинна бути охолодженою, огірок та зелень промиваємо під проточною водою та обсушуємо.
Для блюда м'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
У сковороді розігріваємо олію (використовуємо одну столову ложку від зазначеного об'єму). Шматочки свинини приправляємо на смак сіллю, чорним меленим перчиком і обсмажуємо протягом 10 хвилин, періодично перемішуючи.
Чекаємо, коли шматочки свинини стануть теплими і подрібнюємо знову менше. Заготівлю перекладаємо в салатник.
Свіжий огірочок на обробній поверхні подрібнюємо у формі тонких напівкілець. Викладаємо нарізку до свинини.
Доповнюємо інгредієнти руколою, яку можна трохи порвати руками.
Гілочки петрушки дрібно шаткуємо. Зелену нарізку додаємо в салатник.
Для заправки візьмемо оливкову олію та додамо до неї сік лимона, добре перемішаємо. Соусом, що вийшов, поливаємо інгредієнти.
Інгредієнти теплого салату добре перемішуємо, пробуємо на смак. Якщо потрібно, то солимо.
Відразу подаємо приготований салат із руколи та свинини на стіл. Приємного всім перекушування!