Тістечка з капустою і яйцем в духовці.

Смачні домашні пиріжки – улюблена випічка у багатьох сім'ях. Пропоную приготувати пиріжки з капустою та яйцем у духовці, які чудово урізноманітнять ваш раціон.

Смачні домашні пиріжки з капустою – улюблена випічка у багатьох сім'ях. Пропоную приготувати пиріжки з капустою та яйцем у духовці, які чудово урізноманітнять ваш буденний раціон. Тісто для пиріжків я використала готове, замішане на дріжджах. Ви можете замісити дріжджове тісто за своїм улюбленим рецептом. Пиріжки з капустою та яйцем вийшли пишними, смачними, апетитними та ситними. Готуйте із задоволенням!

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 450 г
  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Яйце куряче (варене): 2 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Жовток яєчний: 1 шт.

Приготування

Візьмемо для рецепту потрібні інгредієнти. Курячі яйця відварити протягом 10 хвилин після закипання. Остудити яйця у крижаній воді та очистити. З капусти зняти верхні листи, зрізати качан. Оскільки тісто в мене вже готове, відразу приступимо до приготування начинки.

Цибулю нарізаємо маленькими шматочками. У сковороді розігріваємо масло і перекладаємо нарізку з цибулі. Пасеруємо цибулю на помірному вогні до м'якості приблизно 3 хвилини, періодично перемішуючи.

Тонко шаткуємо білокачанну капусту. Викладаємо капусту до цибулі. За смаком солимо і перчимо. Перемішуємо. Під кришкою гасимо капусту приблизно 15 хвилин. У мене капуста була молода, на приготування було достатньо 10 хвилин.

Капусту зі сковороди перекладаємо у миску. Остуджуємо. Тим часом яйця нарізаємо кубиками. Перекладаємо яйця до капусти, перемішуємо. Начинка готове.

Дріжджове тісто ділимо на рівні шматочки. У мене вийшло десять штук. Кожен шматочок тіста розкочуємо в коржик.

На кожну заготовку кладемо по повній столовій ложці капустяної начинки.

Ліпимо пиріжки з капустою та яйцем, міцно скріплюючи краї. Пиріжки укладаємо на лист швом вниз. Тістечка накриваємо чистим рушником і залишаємо так хвилин на 20 для вистоювання тіста.

Деко з пиріжками завантажуємо в розігріту до 185 градусів духовку на півгодини. Орієнтуйтеся на властивості духовки. Пиріжки з капустою та яйцем за 10 хвилин до закінчення випічки змастити збитим жовтком.

Домашні пиріжки з капустою та яйцями готові. Подаємо їх до столу та із задоволенням пригощаємось. Усім приємного та ситного перекушування!