Домашні чебуреки вийдуть смачними, соковитими, із хрусткою оболонкою, якщо замісити тісто для них із використанням столового оцту. Борошно краще взяти найвищого гатунку. Заміс тесту не становить складності, тому навіть кулінар, що дебютує, швидко впорається з процесом. Цей покроковий рецепт тесту для домашніх чебуреків з оцтом зробить вашу випічку апетитною та привабливою!
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 3-3,5 ст.
- Вода: 1 ст.
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Оцет 9%: 1,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
Приготування
Підготуємо продукти, відміряємо їх у потрібній кількості. Воду заздалегідь кип'ятимо, на момент додавання в тісто вона повинна бути теплою.
Для замішування тіста для чебуреків підбираємо глибоку миску. Через дрібне сито пропускаємо до неї борошно (на даному етапі беремо 3/4 норми від загальної кількості продукту). Процес просіювання краще не ігнорувати.
У кухоль чи склянку наливаємо теплу воду. Засипаємо в неї цукровий пісок та вказану порцію солі. Інгредієнти перемішуємо, щоб спеції розчинилися повністю.
Далі у воду вливаємо олію та столовий оцет. Перемішуємо ще раз інгредієнти.
У просіяному борошні в центрі робимо вирву. Заливаємо в борошно цівкою підготовлену воду.
Починаємо муку «підгрібати» у воду, збираючи компоненти тіста в грудку. Процес замісу продовжуємо на столі, підсипаємо борошно, що залишилося. На виході тісто має бути одночасно м'яким та щільним за структурою.
Поки робитимемо начинку, тісто накриваємо харчовою плівкою.
Тісто, замішане з оцтом для чебуреків, використовуємо за призначенням. Приємного вам клопоту на кухні!