Пропонований мною покроковий рецепт тесту для млинців на гарячому кефірі підійде для господарок, які не бояться експериментувати на кухні, пробуючи різні способи замісу основи для домашньої випічки на сковороді. Млинці з такого тесту виходять ажурними, мереживними. Вони чудово урізноманітнюють ранкову трапезу. Млинці на гарячому кефірі чудово поєднуються з варенням, згущеним молоком, сметаною. Отже, починаємо кулінарити.
Інгредієнти
- Кефір: 250 мл
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Вода кип'ячена: 150-200 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Приготування
Відміряємо для замісу млинця потрібні інгредієнти. Для реалізації рецепту знадобиться невелика каструлька.
У каструлю виливаємо порцію кефіру. Обертаючи віночком, доводимо кисломолочний напій до кипіння. Звичайно, що кефір трохи згорнеться, так і потрібно. Відразу каструльку знімаємо з вогню.
У прогрітий кефір вливаємо вміст курячого яйця.
Потім додаємо в кефір порцію цукру (кількість — на ваш смак) і сіль.
Добре між собою інгредієнти змішуємо до одержання однорідного складу.
У суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно. На цьому етапі вводимо соду.
Борошно втручаємо в суміш. На виході виходить тісто густе.
Густе тісто розбавляємо теплою кип'яченою водою, доводячи до необхідної консистенції.
У млинцеве тісто відразу додаємо олію. Ще раз перемішуємо склад млинця.
Даємо тесту трохи відпочити, готуємо сковороду і починаємо випічку ажурних млинців на гарячому кефірі. Приємного вам клопоту на кухні!