Пишні оладки на сметані

Якщо вам потрібно ситно і швидко підкріпити сім'ю з ранку, то раджу приготувати на сніданок пишні оладки на сметані, які дуже смачні.

Якщо вам потрібно ситно і швидко підкріпити сім'ю з ранку, то раджу приготувати на сніданок пишні оладки на сметані, які дуже смачні. Найкраще подавати оладки до столу прямо зі сковороди, поки вони гарячі. З випічкою запропонуйте варення, мед чи сметану.

Інгредієнти

  • Сметана: 110 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 125 г
  • Цукор: 1 ст. л.
  • Сіль: 0,5 ч. л.
  • Сода харчова: 0,5 ч. л.
  • Олія рослинна: 50 мл

Приготування

Підготуємо за списком продукти для випікання оладок. Сметану рекомендую заздалегідь дістати з холодильника, щоб вона стала кімнатною температурою.

Сметану перекладаємо у миску, підсипаємо до неї соду. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо хвилин на 5.

У сметану засипаємо цукровий пісок, сіль, вбиваємо яйце і вливаємо 3 столові ложки олії.

Перемішуємо інгредієнти до одержання однорідного складу.

У цей склад, що вийшов, просіваємо пшеничне борошно.

Замішуємо для оладок тісто, яке на виході виходить густим.

У сковороді розігріваємо рослинне масло, що залишилося, нагрівання плити робимо середнім. Тісто у формі оладок викладаємо на сковороду за допомогою столової ложки. Смажимо оладки до рум'яної скоринки з 2-х сторін. Рекомендую під час смаження сковороду накрити кришкою.

Смачні оладки зі сковороди краще викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.

Смачного всім перекушування!