Тісто для пельменів на молоці з додаванням води

Я пропоную вам зробити тісто для пельменів на молоці з додаванням води, яке виходить м'яким, еластичним, з ним легко та зручно працювати.

Замісити тісто для пельменів можна різними кулінарними методами. Часто до складу продуктів для замісу тесту пельмені включають молоко. Я ж пропоную вам зробити тісто для пельменів на молоці з додаванням води, яке виходить м'яким, еластичним, з ним легко та зручно працювати. Пельмені на такому тесті чудово тримають форму після варіння, виходять смачними, а начинка всередині соковитою. До речі, використовувати це тісто для пельменів можна і для ліплення вареників та мантів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Молоко: 125 мл
  • Вода кип'ячена: 125 мл (тепла)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка

Приготування

Щоб замісити тісто для пельменів на молоці із додаванням води, відміряємо інгредієнти у потрібній кількості.

Підбираємо для замісу тіста глибоку миску. Вливаємо в миску теплу кип'ячену воду та молоко.

У молочну суміш, що вийшла, розбиваємо куряче яйце. Вливаємо відразу порцію олії.

Всипаємо сіль. Віночком інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшов однорідний консистенції склад.

Невеликими порціями додаємо в миску борошно, що просіяє, відразу змішуючи її з молочною сумішшю. Використовуємо так все борошно.

Продовжуємо заміс тесту для пельменів вже на столі не менше 7-9 хвилин. Тісто має вийти м'яким та гладким.

Готове пельменне тісто на молоці накриваємо тканинним рушником і залишаємо "у спокої" хвилин на 15. За цей час готуємо начинку.

Тісто, що вийшло, використовуємо за своїм прямим призначенням – ліпимо домашні пельмешки. Усім приємна робота на кухні!