Смак домашніх вареників багато в чому визначається і начинкою, і, звичайно, тестом. Замісити тісто для вареників, як знає кожна господиня, можна по-різному. Стандартний продуктовий набір для замісу – це борошно, вода, сіль.
Мій кулінарний варіант це тісто для вареників на молоці, працювати з яким легко. Тісто виходить м'яким та еластичним, легко розкочується та скріплюється при ліпленні. Використовувати таке тісто можна і для домашніх пельменів, і для мантів.
Доступний покроковий рецепт тесту для вареників на молоці освоїть навіть кухар, що дебютує, приступаємо.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 300 г
- Молоко: 100 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Олія соняшникова: 1,5 ст. ложки
Приготування
Для того щоб зробити тісто з використанням молока для вареників, відміряємо в потрібній кількості продукти. Молоко наперед прокип'ятіть, а потім доведіть до теплого стану.
Для замісу беремо об'ємну миску. Заповнюємо її теплим молоком. Кидаємо в молочний продукт сіль. Інгредієнти доповнюємо олією.
Інгредієнти, що у мисці, добре між собою перемішуємо. У результаті має вийти однорідна яєчно-молочна суміш.
У суміш, що вийшла, вводимо борошно, пропустивши її попередньо разом з харчовою содою через дрібне сито.
Інгредієнти змішуємо, збираючи в грудку. Тісто готове.
Але використовувати його одразу для ліплення вареників не рекомендується. Оберніть тісто харчовою плівкою або заберіть у мішечок. Тісто краще потримати на полиці холодильника хоч би близько 15 хвилин.
З приготованим тестом вам буде легко і просто ліпити вареники. Приємного вам клопоту на кухні!