Панкейки на молоці

Панкейки – це млинці, які користуються величезною популярністю в Канаді та США. Пропоную вам зробити панкейки на молоці та подати їх до сніданку або на вечерю.

Панкейки – це млинці, які користуються величезною популярністю в Канаді та США. Процес приготування тіста для панкейків практично не відрізняється від замісу тіста для наших оладок. Щоправда, американські панкейки мають щільнішу структуру. За традицією подають панкейки з кленовим сиропом, але якщо такий підсолоджувач відсутній, то цілком підійде варення чи джем. Пропоную вам зробити панкейки на молоці та подати їх до сніданку або на вечерю.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 135 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Молоко: 130 мл
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Олія вершкове: 2 ст. ложки (розпалене)

Приготування

Вимірюємо за запропонованим списком інгредієнти для замісу тесту на панкейки. Молоко має бути кімнатної температури. Вершкове масло заздалегідь розтопіть.

Для приготування тіста підбираємо зручну широку миску, просіюємо до неї потрібну порцію пшеничного борошна.

У просіяне борошно додаємо сипучі інгредієнти, що залишилися – сіль, цукровий пісок і розпушувач для тіста. Між собою інгредієнти можна одразу перемішати.

Миску з борошном поки що відставимо убік. Приготуємо рідку основу тесту. Для цього в молоко розбиваємо куряче яйце і вливаємо розтоплене вершкове масло. Інгредієнти ретельно перемішуємо.

Склад на основі молока виливаємо в муку.

Добре між собою змішуємо сипучий склад із рідким. У результаті виходить густе тісто.

Поверхню сковороди змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|. Більше змащувати сковороду не потрібно. Тісто викладаємо на сковороду (приблизно дві столові ложки) формуючи круглу заготовку. Смажимо панкейки на сковороді приблизно хвилину з кожного боку.

Смачні пишні панкейки на молоці готові, подаємо до столу. Смачного!