Тісто на живих дріжджах

Якщо ви любите домашню випічку – пироги, булочки, ватрушки, пиріжки з різноманітними начинками, то замісіть універсальне тісто на живих дріжджах.

Якщо ви любите домашню випічку – пироги, булочки, ватрушки, пиріжки з різноманітними начинками, то замісіть універсальне тісто на живих дріжджах, яке завжди виходить вдалим. Запорука ідеального тесту – це «правильні» живі дріжджі. При виборі товару зверніть увагу на термін виготовлення. Дріжджі мають бути свіжими, правильно зберігатися у магазині. З хорошими дріжджами випічка з тіста виходить пишною, апетитною та смачною. Дотримуйтесь кулінарної технології, щоб тісто піднялося. Особливих кухарських навичок не потрібно, приступайте до замісу тіста.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 400 г
  • Вода: 250 мл
  • Дріжджі свіжі: 25 г
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 2 щіпки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

Для замішування тіста на живих дріжджах відміряємо представлені інгредієнти.

У глибоку миску вливаємо кип'ячену воду (її температура має бути приблизно 37-39 градусів), підсипаємо в неї цукровий пісок. Кришити шматочками свіжі дріжджі.

Інгредієнти у мисці між собою ретельно перемішуємо. І дріжджі, і цукор мають повністю розчинитись у воді.

У дріжджову суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно. Але не всю відразу, а лише її частину.

Вміст доповнюємо сіллю та порцією рослинної олії.

Починаємо борошно вмішувати в дріжджову суміш, в процесі підсипаємо частину борошна, що залишилася. Коли утворюється грудка тіста, продовжуємо заміс вже на столі. Тісто виходить м'яким, що трохи липне до долонь. Місіть не менше 7 хвилин тісто.

Примішане тісто перекласти в миску і накрити тканинним рушником. Поставити миску в тепле місце на 45-60 хвилин.

Цього часу цілком достатньо, щоб тісто збільшилося в обсязі.

Готове тісто на живих дріжджах використовуємо за призначенням. Вдалої вам випічки!