Замісити тісто для тоненьких млинців можна різними кулінарними методами. Наприклад, можна зробити тісто на кефірі. Приготовані за цією рецептурою млинці виходять тонкими, з ніжною структурою. Такі тонкі млинці на кефірі подавати до столу краще з медом, сметаною, варенням, а ось для фарширування вони не зовсім підходять, оскільки можуть порватися. Щоб млинці вийшли апетитними та в процесі випічки не рвалися на сковороді, рекомендую заздалегідь дістати з холодильника кефір та яйця (продукти мають бути кімнатної температури).
Інгредієнти
- Кефір: 500 мл (бажано знежирений або 1%)
- Яйце куряче: 3 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Борошно пшеничне: 5 ст. ложок із гіркою
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Вимірюємо за списком потрібні продукти. Для замішання підготуйте глибоку миску.
У ємність розбиваємо курячі яйця, підсипаємо до них цукор, соду та сіль. Кількість цукру можна варіювати в залежності від смакових уподобань.
Міксером або ручним віночком збиваємо продукти до одержання суміші однорідної консистенції.
У суміш, що вийшла, вливаємо половину зазначеної норми кефіру і всипаємо борошно, що просіює.
Добре перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе, в якому відсутні грудочки.
У густе тісто виливаємо кефір, що залишився, і відразу додаємо рослинну олію.
Склад тесту ще раз добре перемішуємо і даємо тесту для млинців постояти протягом 15 хвилин.
Добре розжарюємо поверхню змащеної сковороди. Виливаємо на сковороду невелику порцію тіста, розподіляючи по всій поверхні. Як тільки млинець підрум'яниться, акуратно перевертаємо його широкою лопаткою на другий бік. Прийде пристосуватися, щоб млинці під час перевертання не рвалися. На смаження одного боку млинця потрібно приблизно 1 хвилина.
Тонкі млинці на кефірі готові до подачі на стіл. Всім смачного!