Тушені стегна з картоплею на сковороді

Курячі стегна можна приготувати по-різному. Я пропоную їх згасити разом із картоплею. Виходять тушковані стегна з картоплею на сковороді ситними, смачними, апетитними.

Курячі стегна можна приготувати по-різному. Ці частини курочки відварюють, смажать, запікають у духовці. Я пропоную курячі стегна згасити разом із картоплею. Готувати краще у глибокій сковороді. Виходять тушковані стегна з картоплею на сковороді ситними, смачними, апетитними. Така страва вдало впишеться в обіднє меню для повсякденного раціону.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 3 шт.
  • Картопля: 6-7 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб згасити курячі стегна з картоплею на сковороді, підготуємо потрібні інгредієнти. Стегна промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими серветками. Великі стегна можна розрізати навпіл. Очищаємо картоплю, цибулю та моркву.

У сковороду вливаємо олію. Викладаємо на сковороду стегна і обсмажуємо на сильному вогні по 5 хвилин з кожного боку.

Цибулю нарізаємо у формі напівкілець. Цибулеву нарізку перекладаємо на сковороду до стегон і продовжуємо обсмажувати 3-4 хвилини. Цибуля має стати м'якою.

Нарізаємо морквину тонкими кільцями або півкільцями. Викладаємо моркву до інгредієнтів на сковороду. Продовжуємо смажити ще 5 хвилин.

Картоплю нарізаємо великими скибочками. Картоплю перекладаємо на сковороду, перемішуємо та обсмажуємо ще протягом 5-6 хвилин.

Вміст на сковороді перчимо, солимо до смаку. Додаємо лавровий лист.

Томатну пасту розводимо необхідною кількістю води. Заливку, що вийшла, додаємо до інгредієнтів на сковороду.

Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Гасимо стегна з картоплею на сковороді 20-25 хвилин.

Подачу тушкованих стегон з картоплею можна урізноманітнити свіжою зеленню. Ситного та смачного всім перекушування!