Варення-асорті із заморожених фруктів та ягід

Приготувати смачне варення можна практично цілий рік. Пропоную вам рецепт варення-асорті із заморожених фруктів та ягід, яке урізноманітнить посиденьки за чаєм.

Приготувати смачне варення можна практично цілий рік, причому не тільки зі свіжих фруктів або ягід. Якщо у вас в холодильнику є заморожені солодкі заготовки, то зробити варення зовсім не складно будь-якого сезону. Пропоную вам покроковий рецепт варення-асорті із заморожених фруктів та ягід, яке відмінно урізноманітнить посиденьки за чаєм. У мене на момент реалізації рецепта були заморожені нарізані яблука та чорна смородина. Вважаю, що це чудовий «дует» для ласощів. Отже, приступаємо.

Інгредієнти

  • Яблука: 200 г (заморожені)
  • Смородина: 200 г (заморожена)
  • Цукор: 250 г

Приготування

З морозилки дістаємо пакети із замороженими яблуками та ягодами. Розморожувати їх не потрібно. Відміряємо необхідну кількість цукрового піску. Я робила варення у невеликій кількості.

Для приготування варення підбираємо відповідну каструлю. Кладемо в неї заморожені яблука та чорну смородину.

До інгредієнтів засипаємо цукровий пісок.

Склад майбутнього варення перемішуємо. Ставимо каструлю із вмістом на маленький вогонь.

Яблучна нарізка та чорна смородина через кілька хвилин почнуть виділяти сік. У цей час інгредієнти необхідно періодично перемішувати.

Незабаром цукор повністю змочиться соком, що виділився. У цей час додаємо вогонь та доводимо яблука з ягодами до кипіння.

Над поверхнею з'явиться піна, її потрібно видалити. Зменшуємо нагрівання плити до середнього. Готуємо варення, іноді перемішуючи склад протягом 30 хвилин.

Смачне варення-асорті приготувалося. Чекаємо, коли воно охолоне, і тоді подаємо до філіжанки чаю. До речі, доповнити таким варенням можна млинці, сир або використовувати його для приготування домашньої випічки. Частуйтесь на здоров'я!