Мариновані печериці за 5 хвилин

Якщо вам подобаються грибні закуски, обов'язково скористайтеся цим рецептом. Домашні мариновані печериці за 5 хвилин виходять дуже смачними та пікантними.

Якщо вам подобаються грибні закуски, то обов'язково скористайтеся цим рецептом, щоб пригостити своїх домочадців апетитною стравою. Основний інгредієнт закуски – це свіжі печериці. Ми замаринуємо їх лише за 5 хвилин! Домашні мариновані печериці за 5 хвилин виходять дуже смачними та пікантними!

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 250 г
  • Часник: 2-3 зубчики
  • Оцет яблучний: 25 мл
  • Олія рослинна: 25 мл
  • Вода: 25 мл
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Перець запашний: 4 шт.
  • Лист лавровий: 2 шт.

Приготування

Візьмемо за списком потрібні продукти. Печериці добре промиваємо від забруднень. Рекомендується використовувати гриби дрібного чи середнього розміру. Очищаємо часникові зубки.

Свіжі печериці для маринування нарізаємо на 4 частини.

Заготівлю з грибів перекладаємо у каструлю.

Для приготування маринаду в невелику миску вливаємо воду, олію та яблучний оцет. Додаємо сіль, цукор, горошини перцю та часник, подрібнений шматочками. Ретельно перемішуємо.

Маринад, який у нас вийшов, виливаємо до печериць у каструлю. Додаємо лавровий лист.

Каструлю з грибами в маринаді ставимо на середній вогонь та доводимо під кришкою до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити і проварюємо печериці 5 хвилин.

Чекаємо, поки печериці трохи остудяться, а потім перекладаємо їх у скляну тару без маринаду. Мариновані печериці за 5 хвилин ставимо на полицю холодильника. Пробуємо цього ж дня.

Смачна закуска з печериць готова. Частуйтесь!