Солодкі консервовані помідори чері

Консервуємо солодкі чері. Кількість черрі дано умовно і залежить від тари, що використовується. Кількість спецій маринаду розраховано на 1 л води.

Законсервувати для зими маленькі помідори черрі можна різноманітними способами. Спробуйте і цей простий покроковий рецепт солодких консервованих помідор черрі, які чудово виглядатимуть на столі — і буденному, і святковому. Смаковий тон консервованим черрі ставить маринад, у складі якого насіння гірчиці, запашний горошок, цукор, лавровий лист.

Мені подобається заготовляти солодкі консервовані помідори черрі в невеликих баночках, які обов'язково стерилізую разом із кришками для них.

Кількість черрі дано умовно і залежить від тари, що використовується. А ось кількість спецій для маринаду розрахована на 1 л води.

Інгредієнти

  • Помідори чері: 1 кг
  • Часник: 1 головка
  • Вода: 1 л
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 5 ст. ложок
  • Насіння гірчиці: 1 ч. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки

Приготування

Готуємо інгредієнти для консервування чері.

Часник розбираємо на зубчики та очищаємо їх. Помідори чері ретельно промиваємо під проточною водою.

Часникові зубки подрібнюємо пластинками, які одразу перекладаємо у стерилізовані банки. По 6-7 платівок – у банку.

У банки перекладаємо помідори чері, сильно втрамбувати не потрібно.

Вміст банок заливаємо обережно окропом. На банки накидаємо кришки, але не закручуємо їх! Залишаємо у такому положенні на 5-7 хвилин.

Воду зі банок переливаємо в каструлю, яку ставимо на вогонь. Кидаємо у воду насіння гірчиці, горошок, лавровий лист. Всипаємо цукор, сіль. Доводимо до кипіння. Наприкінці додаємо оцет, перемішуємо. Пікантний солодкий маринад для чері готовий.

Банки з помідорами чері заповнюємо маринадом. Банки закупорюємо. Ставимо верх дном. На заготовки накидаємо плед або товстий рушник. Чекаємо, поки заготівля з чері охолоне, потім переставляємо у холодне місце.

Усім приємного апетиту при дегустації смачних солодких чері!