Варення з кабачків з курагою та лимоном

Варення з кабачків з курагою та лимоном — найсмачніша заготовка для зими. У варення пікантний смак, подавати його до столу можна просто з філіжанкою чаю або з млинцями.

Ласуни обов'язково зрадіють такій солодкій заготівлі з кабачків. Напевно, багато господарок знайомі з рецептурою приготування варення з кабачків з додаванням апельсина або лимона. Мені подобається також варіант варіння з курагою. Домашнє варення з кабачків з курагою та лимоном — найсмачніша заготовка для зими. У варення пікантний смак, подавати його до столу можна просто з чашкою чаю або з млинцями, оладками.

Приблизний вихід варення із запропонованої кількості – 900 мл.

Інгредієнти

  • Кабачок: 1 кг
  • Цукор: 800 г
  • Курага: 150 г
  • Лимон: 0,5 шт.

Приготування

Підготуємо за списком інгредієнти.

Спочатку підготуємо курагу. Сухофрукти без кісточок викладаємо в миску і заливаємо окропом. Залишаємо у такому положенні на 15 хвилин. Воду потім злити, а курагу віджати.

Кабачки очищаємо від шкірки та насіння. Нарізаємо кубиками. Нарізку з кабачків разом із курагою прокручуємо через м'ясорубку. Виходить така кабачкова маса для подальшого варіння.

У кабачкову масу засипаємо цукор і ретельно перемішуємо.

Доводимо вміст у каструлі до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо кабачкове варення, періодично перемішуючи, протягом 40 хвилин.

Ретельно промиваємо лимон, обдаємо цитрусовим окропом. З половинки лимона робимо цедру за допомогою дрібної тертки. Витискаємо сік.

Лимонний сік та цедру викладаємо в кабачкове варення. Варимо його ще 15 хвилин.

Варення з кабачків з курагою та лимоном готове. Перекладаємо його у підготовлені стерилізовані банки, закручуємо. Банки із солодким варенням остуджуємо. Варення чудово зберігається за кімнатної температури.

Пригощайтеся смачним варенням із кабачків із курагою!